Egzersiz - Diyet Göğüs eritme hareketleri nelerdir? En etkili göğüs eritme egzersizleri...

Göğüs eritme hareketleri nelerdir? En etkili göğüs eritme egzersizleri...

Paylaş
Göğüs eritme hareketleri nelerdir? En etkili göğüs eritme egzersizleri...

Göğüs eritme hareketleri, göğüs yağlarından kurtulmak için tercih edilen egzersizler arasında yer almaktadır. Fit bir vücuda sahip olmak isteyen kişiler tarafından en fazla özen gösterilen egzersizler arasında göğüs ve karın egzersizleri de bulunmaktadır. Vücudunuz fit bir görünüme sahip olsa bile kaslı bir görünüm olmaması durumunda istediğiniz görüntüye ulaşmanız mümkün olmayabilir. İşte, göğüs eritme hareketleri hakkında merak edilen detaylar.

Göğüs eritme hareketleri, vücutta görsellik açısından oldukça önemli bir etki oluşturmaktadır. Kasların vücutta belirgin bir görüntüye sahip olması ile daha güzel bir vücuda sahip olmak mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

GÖĞÜS ERİTME HAREKETLERİ NELERDİR?

Göğüs eritme hareketlerinin, göğüs bölgesinde bulunan yağları eritmek için etkili olduğu bilinmektedir. Bench Press olarak bilinmekte olan üst göğüs egzersizi, en etkili egzersiz türlerinden birisi olarak ifade edilebilir. Bench adlı spor aletinin üzerine uzanarak ve ağırlık kaldırarak yapılmakta olan bir egzersiz olarak bilinmektedir. Kısa süre içerisinde kas geliştirmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Egzersiz esnasında barı tutma açısına özen gösterilmesi gerekmektedir. Çok dar ve çok geniş açıyla tutulmaması gerekmektedir. Göğüs kaslarını geliştirmekte olan açının 90 derecelik bir açı olduğu ifade edilebilir. Göğüs hareketlerinde en fazla kullanılan aletlerden birisi de dambıl olarak ifade edilebilir.

Haberin Devamı

EN ETKİLİ GÖĞÜS ERİTME EGZERSİZLERİ

Göğüs egzersizlerinin en etkili olanları arasında Dumbbell Fly egzesizi de yer almaktadır. Göğüs kası egzersizi, bench sehpası üzerine uzanarak kolların iki yana doğru açılması ve ardından da iki dambıl kullanılarak yapılan bir egzersiz olarak ifade edilebilir. Egzersiz yapılırken dikkat edilmesi gereken bir takım püf noktalar bulunmaktadır. Özellikle bench üzerinde yatarken ve ağırlıklar tutulurken ayakların yerden kesilmemesi gerekmektedir.

Egzersiz sırasında doğru bir şekilde nefes alıp vermekte oldukça önemlidir. Hiçbir ekipmana gerek kalmadan yapılabilen bir göğüs egzersizi de push up olarak da bilinmekte olan şınav olarak ifade edilebilir. Düzenli bir şekilde yapılması durumunda hem kol kaslarını hem de göğüs kaslarını geliştirici bir etkiye sahip olmaktadır. Şınav çekmek için plank pozisyonunun alınması gerekmektedir. Eller omuz hizasında yere koyularak ayakuçlarından kalkarak inmek gerekmektedir.