Egzersiz - Diyet Kick Back hareketi nedir, nasıl yapılır? En etkili Kick Back hareketleri

Kick Back hareketi nedir, nasıl yapılır? En etkili Kick Back hareketleri

Paylaş
Kick Back hareketi nedir, nasıl yapılır? En etkili Kick Back hareketleri

Kick Back hareketi hem kol kaslarını hem de bacak kasları geliştirmede kullanılan bir yöntemdir. Amaca bağlı bağlı olarak farklı ağırlıklar ya da aletler kullanılarak yapılır. Özellikle kol ve göğüs kasları ile bacak kaslarını geliştirme de oldukça etkilidir. Kick Back hareketi nedir, nasıl yapılır? Kick Back hareketi ne işe yarar? Kick back hareketleri hakkında merak edilen ayrıntıları ve Kick Back egzersizleri yapmak için Kick Back hareketlerini Posta.com.tr okurları için derledik.

Kick Back hareketi genel olarak iki farklı şekilde ele alınır ve uygulanır. Bunlar dambıl kullanarak kol ve göğüs kaslarını geliştirme için değerlendirilir. Aynı zamanda bacak kasları için yine alet ya da minder kullanmak suretiyle gerçekletirilebilir. 

Haberin Devamı

KICK BACK HAREKETİ NEDİR?

Bir masa kullanarak ve dambıl eşliğinde kol ve göğüs kaslarının gelişmesine yarayan hareket kick Back hareketidir. Aynı zamanda bacak kaslarını geliştirmek için de kullanılır. Kick Back egzersizleri hem alet ve dambıl kullanarak hem de aletsiz ve dambıl olmadan da yapılabilir.

KICK BACK HAREKETİ NASIL YAPILIR?

Bu hareket çalıştırılacak olan bölgeye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Örneğin kol ve göğüs kasları konusunda, masa ile dambıl kullanılır. Bir ayak ve el bench üzerindeyken, diğer elde dambıl bulunur. Daha sonra dambıl dirsekten bükerek yukarı ve aşağı hareket ettirilmek suretiyle kullanılır. Böylece arka ve ön kol kasları ile birlikte, göğüs kasları etkin biçimde çalışma imkanı elde eder.

Haberin Devamı

Bacak kaslarını çalıştırmak için hem ipli aletler hem de sadece minder kullanılabilir.

Minder ile Kick Back hareketi yapmak için önce mindere uzanın, elleri zemine yapıştırın. Dizleri bükün ve daha sonra sıra ile her bir ayak geriye olacak şekilde hareket edin. Aynı hareketi alet üzerinde ayağınıza ip takara ve bacakları gerdirerek de yapabilirsiniz.

YAZIMIZIN DEVAMINDA DETAYLI OLARAK KICK BACK HAREKETLERİNİ ANLATACAĞIZ.

KICK BACK HAREKETİ NE İŞE YARAR?

Özellikle kol kaslarını çalıştırma ve geliştirmek için Kick Back hareketleri yapabilirsiniz. Kick Bakc hareketleri aynı zamanda bacak kaslarını geliştirmeye de yarar.

Kick Back, göğüs kaslarını da geliştirmek için en etkili hareketlerden biridir. Düzenli olarak yapıldığı takdirde fit bir görüntü elde edilebilir. Hem sağ el ve bacak hem de sol elle bacak için yapılmalıdır.

Kick Back hareketleri arasındaki Donkey Kick, bu hareketlerden biridir.

Dumbıl ile yapılan kickback hareketi; arka kol triceps kaslarını çalıştırır. Beraberinde Leteral Head bölgesi de daha aktif şekilde çalışır. Triceps kasları güçlendikçe dirseklerin ve omuzların stabilitesi artar.

Cable kickback hareketinde kalça kaslarının yanında bacak kasları da gelişir ama bu gelişme kalça kaslarındaki gelişmeler kadar etkili olmaz.

KICK BACK HAREKETİHAREKETLERİ NELERDİR? EN ETKİLİ KICK BACK HAREKETİ EGZERSİZLERİ...

Haberin Devamı

Arka kol kasları harekete geçirmek ve güçlendirmek için yapılan en önemli çalışmalar arasında kickback gelmektedir. Özellikle bu bölgenin vücut geliştirme ile ilgilenenler için önemli bir yer taşıdığını söylemek mümkün. Kick Back Hareketi hareketleri nelerdir? En etkili kick back hareketi egzersizleri üzerine bilgiler.

Triceps kasları çalıştırarak arka kol kaslarını güçlendiren kick back, tek bir hareket olarak egzersize katılabilir. Sıkı ve güçlü bir kol kası elde edebilmek için mutlaka düzenli yapılması gerekir. Düzenli yapılırsa kol bölgesinde oldukça estetik bir görüntü elde etme imkanı verir. Burada hedef arka kol olması ile beraber, triceps bölgesi de kaslı hale gelir.

KICK BACK HAREKETİ HAREKETLERİ NELERDİR?

Kickback hareketi belli bir standart yapı altında ele alınan temel hareketler içerisinde gelir. Yani bu konuda farklı yapılarda birden fazla hareket yoktur. Ancak standart şekilde yapılacak olan kick back hareketi için belli başlı bazı talimatlar ve uygulamalar bulunur.

Haberin Devamı
  • Bir ele dambıl alınır ve diğer el sehpanın üzerine yerleştirilir. Aynı zamanda diz çökerek destek alınan elin olduğu bacak sehpaya yerleştirilir.
  • Gövde ve üst kol yere paralel olacak şekilde getirilir. Daha sonra dambıl olan el 90 derecelik açıyla bükülür.
  • Bu şekilde dambıl bulunan el gerilmek suretiyle aşağı yukarı hareket ettirilir.
  • Dambıl yavaş bir şekilde başlangıç pozisyonuna gelirken nefes alınır.
  • Ardından düzenli olarak bu hareket hem sağ hem de sol kol ile yapılır.

Yukarıda verilen talimatlara uymak suretiyle kickback hareketi gün içerisinde düzenli olarak yapılabilir. Özellikle arka kol bölgesinin güçlenmesi için uzun vadede devamlı yapılmalıdır. Bu bölgenin güçlenmesi aynı zamanda diğer ağırlık çalışmalarının da kolayca yapılmasına olanak verir.

EN ETKİLİ KICK BACK HAREKETİ EGZERSİZLERİ

En etkili kickback hareketi egzersizleri temel olarak belli bir hareket üzerinden ele alınır. Bu hareket dambıl ile birlikte bir sehpa kullanılarak gerçekleştirilir. Sehpaya dayanmak suretiyle eğilerek diğer dambıl 90 derece açı ile hareket ettirilir. Bu durum sağ ve sol kol üzerinden yapılarak, arka kol kası güçlendirilir.