Egzersiz - Diyet Alt göğüs hareketleri nelerdir? En etkili alt göğüs egzersizleri...

Alt göğüs hareketleri nelerdir? En etkili alt göğüs egzersizleri...

Paylaş
Alt göğüs hareketleri nelerdir? En etkili alt göğüs egzersizleri...

Göğüslerde dolgunluk, belirginlik ve güç elde edebilmek için alt göğüs hareketleri oldukça önemlidir. Özellikle vücut geliştirme konusunda en çok yapılan hareketler içerisinde yer alır. Alt göğüs hareketleri nelerdir? En etkili alt göğüs egzersizleri hakkında merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Pektoral kasların alt bölümünün gelişmesi için alt göğüs hareketleri ele alınır. O bölgenin sertleşmesi, belirgin ve dolgun hale gelebilmesi için özel hareketler değerlendirilir. Genelde yabancı isim üzerinden bilinen bu hareketler, belli başlı çalışmalar doğrultusunda vücudun değişik noktalarını çalıştırır.

Haberin Devamı

ALT GÖĞÜS HAREKETLERİ NELERDİR?

Spor salonlarında en çok yapılan çalışmalar içerisinde alt göğüs hareketleri gelir. Özellikle çekici bir görüntü elde etmek, bu bölgeye dolgun ve belirgin hale getirmek için farklı hareketler bulunur. Bu hareketler yabancı isimler ile bilinir ve her bir hareket kendi içerisinde farklı çalışmalar sağlar.

  • Decline dumbbell Fly
  • High cable Cross
  • Decline bench press
  • Chest dips
  • Decline dumbbell Pres
  • Dumbbell pullover

Bu hareketler farklı biçimlerde ve özel aletler de yapılır. Kullanılan aletler ve aynı zamanda alet masası öne çıkar. Değişik açılarda ve farklı tekrar üzerinden gerçekleştirilen bu ağırlık çalışması, alt göğüs kısmının daha belirgin olmasına imkan verir. Pektoral kasların çalışmasına odaklanan bu ağırlık hareketi, spor salonlarında en çok değerlendirilen önemli hareketler içerisinde yer alır.

Haberin Devamı

EN ETKİLİ ALT GÖĞÜS EGZERSİZLERİ

Dünya çapında değerlendirilen pek çok önemli alt göğüs egzersizleri bulunur. Aynı zamanda en etkili alt göğüs hareketleri olarak da bilinen bu egzersizler, alt göğüs kısmının dolgu ve belirgin olmasına imkan tanır. Bunlardan bazıları ağırlık masası kullanılarak dambıllar eşliğinde gerçekleştirilir. Bazıları ise ayakta bağlı olan ipi germek suretiyle kullanır. Aynı zamanda yine kollar kullanarak, kişinin kendi vücudunu kaldırması ile beraber alt göğüs kısmı çalışır.

Alt göğüs kaslarını çalıştırmak ve istenilen noktaya getirmek kolay değildir. Çünkü bu egzersizler göğüs kaslarını bir bütün olarak ele alır. Aynı zamanda gelişimi zor olduğu için uzun vadede düzenli şekilde çalışmaları gerçekleştirmek gerekir. Böylece Sadece güzel bir görünüm değil, aynı zamanda güç ve özgüven kazanma şansı da elde edilir.