Egzersiz - Diyet Alt karından kurtulmak için yapmanız gereken en etkili egzersizler

Alt karından kurtulmak için yapmanız gereken en etkili egzersizler

Paylaş
Alt karından kurtulmak için yapmanız gereken en etkili egzersizler

Vücutta en zor şekil alacak önemli kısımlardan biri alt karın bölümüdür. Özellikle bu bölümde çok fazla yağ birikimi ile beraber yerçekimi durumu daha da kötü hale getirir. Bu konuda farklı mekikler ve egzersizler düzenli yapıldığında alt karın bölgesini istenen şekle sokmak mümkün olabilir. Alt Karın hareketleri nelerdir? En etkili alt karın egzersizlerini öğrenmek istiyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.

Yer çekimi ile birlikte yediklerimiz genelde vücudun alt bölümünde birikir. Yani alt karın bölgesi yoğun şekilde şişer ve kötü bir görüntü ortaya çıkarır. Böyle bir durumun önüne geçebilmek için ise düzenli olarak yapılabilecek birçok farklı egzersiz bulunuyor. Özellikle mekik başta olmak üzere pek çok farklı alt karın egzersizlerini ele almak mümkün.

Haberin Devamı

ALT KARIN HAREKETLERİ NELERDİR?

Düzenli olarak yapıldığı vakit alt karın bölgesini istenilen fit noktaya getirmek mümkün. Tabii bunun için gerekli alt karın hareketleri ve egzersizlerin yapılması büyük öneme sahiptir. Hem sağlıklı bir vücuda sahip olmak hem de güzel bir görüntü elde etmek adına, gün içerisinde yapılabilecek birçok özel hareket bulunuyor.

  • Bank mekik çekimi
  • Vücut çapraz dağı tırmanış egzersizi
  • Diz ve dirsek kullanarak Crunch hareketi
  • Plank egzersizi
  • Bacaklar havaya egzersizi
  • Kalçalar yukarı egzersizi
  • Sırt üstü yatarak yapılan ayakları çırpınma egzersizi
  • Yine sırtüstü elleri ayaklarla birleştirme egzersizi
  • Bacakları dizden bükerek kendinize doğru çekme egzersizi

Bu gibi daha birçok farklı egzersiz kullanarak alt karın bölgesindeki yağları eritmek mümkündür. Sadece eritmek ile kalınmamakta ve aynı zamanda bölgenin kas ile dolmasına fırsat verilir.

EN ETKİLİ ALT KARIN EGZERSİZLERİ

Hem kolay şekilde yapılabilecek hem de çok etkili birçok farklı alt karın egzersizi bulunur. Bunlar sırtüstü ya da yüz üstü yatarak yapılabilecek farklı egzersizler olarak ön plana çıkar.

Haberin Devamı

Özellikle sırt üstü yatıp ayakları koltuğa dayanmak suretiyle yapılan mekik en önemli egzersizler içerisinde yer alır. Yine sırt üstü yatarak diz ve dirseklerde kullanmak suretiyle Crunch hareketi oldukça önemlidir. Yüz üstü yatarak dirsekleri yere koymak suretiyle plank hareketi, bu konuda en önemli hareketler içerisinde yer alır.