Egzersiz - Diyet Kalça küçültme hareketleri nelerdir? En etkili kalça küçültme egzersizleri...

Kalça küçültme hareketleri nelerdir? En etkili kalça küçültme egzersizleri...

Paylaş
Kalça küçültme hareketleri nelerdir? En etkili kalça küçültme egzersizleri...

Kalça bölgesine fazla yağların depolamasından dolayı kalça küçültme hareketlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Östrojen hormonu kadınlarda daha fazla salgılandığından, kadınlar kalça bölgesindeki yağlardan şikayetçi olmaktadır. Peki, kalça küçültme hareketleri nelerdir? En etkili kalça küçültme egzersizleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Kalça bölgesinde fazla yağlanma sorunu yaşayanlar, kalça bölgesini hedefleyen egzersizleri uygulamaktadır. Yüksek tempolu yürüyüşlerin hayata dahil edilmesi ve kalori açığı oluşturulması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KALÇA KÜÇÜLTME HAREKETLERİ NELERDİR?

Side lunge, fire hydrant, direnç bandı ile yürüyüş ve squat, kalça küçültme hareketleri arasında yer almaktadır. Kalça küçültmek için sadece egzersiz yeterli olmamakla birlikte diyet programının da eksiksiz uygulanması önerilmektedir. Kolay ve bilindik bir egzersiz hareketi olan step için ayağı yerden yükseltecek herhangi bir malzeme kullanılmaktadır. Step hareketini güçlendirmek için ayrıca ağırlık alınmaktadır. Kalça küçültme hareketlerin ara verilmeden yapılması gerekmektedir.

Kalçada biriken yağlar, sağlığı olumsuz etkilemektedir. Kalçada biriken yağları eritmek için kalori kısıtlanmaktadır. Kalori alımı yakından takip edilmekte olup kalça küçültme hareketleri yapılmaktadır. Her gün düzenli periyotlar ile gerçekleştirilen kalça küçültme hareketlerinin eşit dağılıma sahip olmasına dikkat edilmektedir. Squat kalçaların şekle girmesini sağlamaktadır. Squat yaparken bacaklar omuz hizasında açık durmaktadır. Kafanın yukarıda tutulması ve ileri bakılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

EN ETKİLİ KALÇA KÜÇÜLTME EGZERSİZLERİ

En etkili kalça küçültme egzersizleri arasında tek bacakla çömelme hareketi bulunmaktadır. Normal squata göre daha zor olan bu harekette, tüm ağırlık tek bacak tarafından taşınmaktadır. Eller birbirine paralel ve ileri doğru uzanırsa, eğilip kalkarken güç alınmaktadır. Kalkarken ise boş bacak öne uzatılabileceği gibi bağdaş kurar gibi kıvırarak diğerinin üzerine koyulmaktadır. Kalça dikleştirmek için yapılan bir diğer egzersizler süpermen kalkışı ve geri tekme olmaktadır. Ters ayak ters plank köprüsü için bir mata ihtiyaç duyulmaktadır.

En etkili kalça küçültme egzersizleri sağlıklı beslenme ile birlikte yapılırsa, daha hızlı sonuçlar vermektedir. Yanlış egzersiz hareketlerinin yapılması, kalçanın büyümesine neden olmaktadır. Yapılan egzersizler hareketli yaşam tarzı ile birleştiğinde, gözle görülebilen sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Tempolu yürüyüş, dağ yürüyüşü ve koşu, kalça küçültme için en etkili egzersizler arasında yer almaktadır.