Egzersiz - Diyet Kalf kası nedir, ne işe yarar? Kalf kasının görevleri ve özellikleri nelerdir?

Kalf kası nedir, ne işe yarar? Kalf kasının görevleri ve özellikleri nelerdir?

Paylaş
Kalf kası nedir, ne işe yarar? Kalf kasının görevleri ve özellikleri nelerdir?

Kalf kası bacak bölgesinde yer alır ve oldukça önemli bir kastır. Diz bölgesinden başlayarak arka kısımdan devam eder ve ayak bileğine kadar iner. Özellikle bacak kaslarını geliştirmek isteyen kişiler tarafından da kalf kası gelişimi önemli bir yere sahiptir. Kalf kası nedir ve ne işe yarar, kalf kasının görevleri ile özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kalf kası bir bacak kasıdır. Diz bölgesinden başlar ve arka kısımdan ayak bileğine kadar iner.

Haberin Devamı

KALF KASI NEDİR?

Kalf kası bacak bölgesindeki en önemli kas olarak bilinmektedir. Özellikle de diz bölgesinden başlar ve arka kısımdan ayak bileğine kadar inen bir kastır. Kas geliştiren kişiler kalf kasını geliştirmek için oldukça uğraşır. Vücudun hareket etmesi için en önemli kaslardan biri olan kalf kası egzersizler ya da yürüyüşler ile geliştirilebilen bir kastır.

NE İŞE YARAR?

Sağladığı görevler ile beraber kalf kasının önemi artmaktadır. Kalf kasının en önemli görevi denge kurmayı sağlamasıdır. Kalf kası vücudun dengede durmasını sağlar ve bu nedenle insan vücudunda önemli bir yere sahip olur. Ayak tarağının ön kısmında denge bölgesinde bulunması sebebi ile güç buradan gelir ve bu sayede vücudun dengesi kurulmuş olur.

Haberin Devamı

KALF KASININ GÖREVLERİ VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Kalf kası vücuttaki hem dengeyi kurar hem de hareket görevini üstlenir. Özellikle insanların attıkları her adımda dengede durması ve düşmemesi için kalf kaslarının gelişmiş olması gerekir. Kalf kasları sütun şeklinde yan yana dizilmiş olan kas yapıları üzerinden oluşmuştur. Hem sağ bacakta hem de sol bacakta senkronize bir şekilde çalışması sayesinde insanlar dengede durabilir ve sağlıklı bir şekilde yürüyebilir. Bu nedenle hem hareketi hem de dengeyi sağlayan bir kas olarak kabul edilir.