Egzersiz - Diyet İdeal vücut ölçüleri nelerdir? Boya göre ideal vücut ölçüsü ne olmalıdır?

İdeal vücut ölçüleri nelerdir? Boya göre ideal vücut ölçüsü ne olmalıdır?

Paylaş
İdeal vücut ölçüleri nelerdir? Boya göre ideal vücut ölçüsü ne olmalıdır?

İdeal vücut ölçülerinin nasıl hesaplandığını özellikle spora ve diyete başlayacak olan kişiler sıklıkla araştırmaktadır. İdeal vücut ölçüleri kişinin boyu ve kilosu arasındaki oran baz alınarak hesaplanabilmektedir. Sağlık açısından uzmanların tavsiye ettiği ölçüler alınarak bir hesaplama yapılması mümkün olmakla birlikte ideal vücut ölçüleri her kişi için farklılık gösterebilmektedir. İşte, ideal vücut ölçüleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

 İdeal kelimesi aynı zamanda uygun anlamına gelmektedir. Kişinin yaşına ve boyuna göre sahip olması gereken ideal bir kilo aralığı bulunmaktadır. Sağlık açısından bu ölçülere uygun olunması durumunda kişinin ideal vücut ölçülerine sahip olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 İDEAL VÜCUT ÖLÇÜLERİ NELERDİR?

Her kişinin uyum sağlayabileceği ideal bir vücut ölçüsü bulunmamaktadır. Her kişinin boyuna, cinsiyetine ve yaşına göre sahip olması gereken ideal bir kilo bulunmaktadır. Yani ideal vücut ölçüsü kişinin sağlığı için sahip olması gereken en uygun ölçüleri ifade etmektedir. Kişinin ideal vücut ölçülerine sahip olması için ise sağlıklı beslenmeye ve sağlıklı bir şekilde yaşamayı alışkanlık haline getirmesi gerekmektedir.

 Vücudun sağlıklı olması için sahip olunması gereken en uygun vücut değerleri, ideal vücut ölçüleri olarak bilinmektedir. İdeal vücut ölçülerinin belirlenmesi için boy ve kiloya göre bir ölçüm yapılması gerekmektedir. Yapılacak olan bu ölçümün ise uzman kişiler tarafından yapılması gerektiği ifade edilebilir.

Haberin Devamı

İdeal vücut ölçülerinin hesaplanması için online olarak da birçok site bulunmaktadır. Ancak sağlıklı bir sonuç almak için bir uzmandan bilgi alınması tavsiye edilmektedir. Çünkü ideal vücut ölçüleri kişiden kişiye göre farklılık gösterebilmektedir.

 

BOYA GÖRE İDEAL VÜCUT ÖLÇÜSÜ NE OLMALIDIR?

İdeal vücut ölçüsü, kişinin boyu ve kilosu arasındaki orantının sağlık açısından sahip olabileceği ortalama değerleri ifade etmektedir. İdeal vücut ölçülerinin belirlenmesinde asıl amaç insanları belirli bir kalıba sokmak olarak anlaşılmamalıdır.

Asıl amacın vücut sağlığı için en doğru değerin belirlenmesi olarak ifade edilmesi mümkün olmaktadır. Yaygın olarak bilinmekte olan ve özellikle kadınlar için kalıplaştırılmış olan 90- 60- 90 vücut ölçüsünün herkes için uygun olacak ideal bir ölçü olmadığını belirtmekte de fayda vardır.

 147 cm için 41-52 kg.

 

 150 cm için 42-52 kg.

 

 152 cm için 43-55 kg.

 

 155 cm için 45-57 kg.

 

 157 cm için 47-59 kg.

 

 160 cm için 48-62 kg.

 

 163 cm için 49-63 kg.

 

 1.68 cm için 53-67 kg.

 

 1.70 için 54-69 kg.

 

 1.73 cm için 56-71 kg.

 

 1.75 cm için 58-73 kg.