EN ÇOK KALSİYUM İÇEREN BESİNLER
Süt ve süt ürünleri en önemli kalsiyum kaynaklarıdır. Süt, yoğurt ve peynir en fazla kalsiyum içeren gıdalardır. Bir bardak süt günlük ihtiyacımızın 1/4’ünü sağlar. Kalsiyumdan zengin diğer gıdalar arasında; yeşil sebzeler (ıspanak, brokoli, marul) kabuklu deniz hayvanları, sardalya balığı, soya fasulyesi, fındık, badem, pekmez sayılabilir
Yaşamımızın her döneminde sağlıklı ve güçlü kemiklere sahip olabilmek için kemik kütlemizi en yüksek seviyede tutabilmek için, kalp sağlığınızı korumak için özellikle yeterli kalsiyum alımına önem vermemiz gerekir.
Kalsiyum vücutta en fazla bulunan mineraldir. Vücuttaki kalsiyumun yaklaşık %99’u kemik ve dişlerde bulunurken geri kalan %1’lik kısmı da kan ve yumuşak dokularda bulunmaktadır. Besinlerle alınan kalsiyum; sağlığın korunmasında önemlidir.