Egzersiz - Diyet Karnabaharın faydaları nelerdir?

Karnabaharın faydaları nelerdir?

Paylaş
Karnabaharın faydaları nelerdir?

Kış aylarında bolca bulunan kış sebzesi olarak bilinen karnabaharın faydaları saymakla bitmiyor. Kokusu ön yargılı olmamıza sebebiyet verse de lezzeti ve faydaları oldukça fazla. Farklı çeşitlerde tüketilmesi mümkün olan karnabaharın faydaları hakkında bilmemiz gerekenler haberimizin detayında.

İçeriğinde bulunan alfa profiterol, kafein ve vitaminler barındıran karnabahar oldukça şifalı bir sebzedir. Ana yemek, salata veya turşu olarak tüketilir ve lezzetli bir tat olarak sofralarımızda yer alır. Kış sebzelerinin arasında vitamin deposu olarak adlandırılan karnabaharın faydaları nelerdir sorusunun cevabı haberimizde.

Haberin Devamı

Karnabahar içerisinde bulundurduğu E vitamini, kafein, polifenol ve rutin adlı maddeleri bulundurduğu için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu çoğu şeyi karşılıyor. Uzmanlar karnabaharın yapraklarıyla kaynatılmasının daha faydalı olduğunu söylüyor.

Karnabaharın faydaları nelerdir?

⦁ Karnabahar, içerdiği potasyumla kan basıncını dengeler, antioksidanlar ve antiinflamatuar etki gösteren etken maddelerle kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

⦁ Diyabet hastalığına karşı etkili olduğu bilinen karnabahar, tedavi sürecinde de öne çıkan bir sebze. Özellikle yüksek lif içeriği kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

⦁ Stresi ve yorgunluğu azaltıyor. A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir zengini olan karnabahar, zihni dinlendirir, sinir sistemini güçlendirir.

Haberin Devamı

⦁ İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kansere karşı koruyucudur.

⦁ Yüksek lifli yapısı sayesinde kronik kabızlık tedavisinde oldukça etkilidir.

⦁ İçerdiği K vitamini sayesinde kemikleri güçlendirmeye yardımcı oluyor.

⦁ Enfeksiyona karşı koruyucu kalkan görevi görüyor.

⦁ Hamile kadınların tüketmesi oldukça faydalıdır. Bebek gelişimini destekliyor.

⦁ Karnabahar; karaciğer, böbrekler ve bağırsaklar olmak üzere 3 yoldan organizmanın toksinlerden arınmasını sağlayarak detoks etkisi gösterir. İçerdiği treonin ve quercitrin maddeleri ülsere karşı koruyucu etki gösterir. Tüketim sonrası sindirim ve gaz şikayeti olanlar kimyon ekleyerek tüketirlerse bu etkisini azaltabilirler.

⦁ Karnabahar düşük kalorili ve bol lifli bir sebze olduğundan diyet listelerinin vazgeçilmezi haline geliyor.