Egzersiz - Diyet Kekreyemiş tozu nasıl kullanılır? Kekreyemiş tozu ne işe yarar?

Kekreyemiş tozu nasıl kullanılır? Kekreyemiş tozu ne işe yarar?

Paylaş
Kekreyemiş tozu nasıl kullanılır? Kekreyemiş tozu ne işe yarar?

Kekreyemiş tozu kekreyemiş meyvesinden elde edilen bir besin takviyesidir. Zayıflama ürünü olarak da bilinen bu takviye uzun süre tokluk sağlaması ile bilinir. Kekreyemiş tozu ayrıca metabolizmayı hızlandırmasıyla da bilinir. Kekreyemiş tozu nasıl kullanılır ve ne işe yarar sizler için derledik.

Kekreyemiş tozu tok tutan ve açlık hissini azaltan bir besin takviyesidir. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına da yardımcı olur.

Haberin Devamı

KEKREYEMİŞ TOZU NASIL KULLANILIR?

Birçok kişi tarafından tok tutması ve açlık hissini bastırması için kekreyemiş tozu kullanılır. Genellikle yoğurt ya da süt ile karıştırılarak tüketilir. Fakat süt ve süt ürünlerine alerjisi olan kişilerin bir bardak suya karıştırarak da kekreyemiş tozunu tüketmesi mümkündür.

Kekreyemiş tozunu yetişkinlerin günde iki kere kullanmaları önerilmektedir. En ideal kullanımı sabah kahvaltısında ve akşam yemekleri öncesinde aç karnına şeklindedir. Bu sayede hem tok tuttuğu için yemek hissi azalır hem de uzun süre tok kalınır.

KEKREYEMİŞ TOZU NE İŞE YARAR?

Kekreyemiş tozu mineral ve vitamin bakımından zengindir ve bağışıklık sistemini destekleyerek sağlıklı yaşama yardımcı olur. Yaban mersini familyasından olduğu için güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve kolaylıkla vücudu toksinlerden arındırır.

Vücuttan arınan toksinler sayesinde bağışıklık sistemini güçlenir ve kullanan kişiler kendilerini daha dinç hissederler. Yapılan araştırmalara göre kekreyemiş tozunun insülin oranını dengelediği ortaya koyulmuştur. Bu özelliği ile diyabet hastalarının tercih ettiği bir besin olur. Eğer diyabet hastasıysanız doktorunuza danışarak kekreyemiş tozunun faydasından yararlanabilirsiniz.

Antioksidan özelliği sayesinde doğal bir öksürük giderici olur ve solunum yolu hastalıklarını engeller. Kekreyemiş tozu kullanan kişiler bu sayede çok daha rahat nefes alırlar. Kilolu kişilerde sıklıkla karaciğer yağlanması görülür ve kekreyemiş tozu bu yağlanmanın engellenmesini sağlar. Kekreyemiş tozu tüketen kişilerde yağlanan organlar zamanla temizlenir.

Haberin Devamı

KEKREYEMİŞ TOZU NEDİR?

Kekreyemiş tozu, kekreyemiş meyvesinden elde edilmiş olan bir besin takviyesidir. Yaban mersini familyasından olan kekreyemiş meyve kategorisinde bulunur. Kekreyemiş tozunun içinde herhangi bir kimyasal madde bulunmaz ve tamamıyla doğal ürünlerden elde edilir. Son dönemlerde oldukça popüler olan kekreyemiş tozunun ne olduğu ve ne işe yaradığı sıkça merak edilir.

Kilo vermeye destek olduğundan kekreyemiş tozunun kullanımı oldukça sık rastlanan bir durumdur. Kekreyemiş tozu metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımına da destek olur. Aktarlarda, internette ya da eczanelerde kekreyemiş tozunu bulmak mümkündür. Kekreyemiş tozunun içinde tarçın, akdiken, kekreyemiş meyvesi, kiraz meyve sapı, yeşil çay, sodyum sakkarin ve amber çiçeği bulunmaktadır.

Haberin Devamı

KEKREYEMİŞ TOZU KİLO VERDİRİR Mİ?

Kekreyemiş tozunun bilinen en önemli özelliği metabolizmayı hızlandırması ve dolayısı ile kilo vermeyi desteklemesidir. Metabolizma hızı arttığında kilo verme süreci de hızlanmış olur. Kekreyemiş tozu yağ yakma özelliği sayesinde kullanılmaya başlanmasından kısa süre sonra vücuttaki yağları yakar. Yakılan yağlar bu sayede vücuttan kolay şekilde atılır ve yeni yağların depolanması da engellenmiş olur.

Ödem atma özelliği vücudun daha sakin ve zinde olmasına da yardım eder. Kekreyemiş tozu uzun süre tok tutarak iştahı baskılar ve daha az yemek yemenizi sağlar. Tüm bu özellikleri dikkate alındığında kekreyemiş tozunun yalnız başına kilo verdirmesi mümkün olmasa da desteklediği söylenebilir. Kekreyemiş tozunu düzenli kullanarak egzersiz yapar ve sağlıklı beslenirseniz çok kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Haberin Devamı