Egzersiz - Diyet Kuru fasulye kilo aldırır mı veya verdirir mi? Kuru fasulyenin kalorisi ve besin değerleri

Kuru fasulye kilo aldırır mı veya verdirir mi? Kuru fasulyenin kalorisi ve besin değerleri

Paylaş
Kuru fasulye kilo aldırır mı veya verdirir mi? Kuru fasulyenin kalorisi ve besin değerleri

Kuru fasulye bakliyat türü yemeklerinden biridir. Herkes tarafından sevilen bir Anadolu yemeğidir. Yörelere göre farklı şekillere pişirilebilir. Kuru fasulye kilo alımına etkisi olan bir yemektir. Tok tutuculuk oranı oldukça yüksek olan bu yemek hakkında kuru fasulye kilo aldırır mı? Verdirir mi? Kalorisi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Kuru fasulye, kuru bakliyat olarak adlandırılan fasulyenin yemek olarak pişirilmesidir. Kuru fasulye içinde bulunan besin değerleri sayesinde oldukça tok tutan bir yemektir. Ayrıca yüksek oranda lif içermesinden dolayı diyet menlerinde de öğün olarak yer alır.

Haberin Devamı

Kuru fasulye kilo aldırır mı veya verdirir mi?

Kuru fasulye lif oranı çok yüksek olan bir besindir. Bu nedenle vücudun uzun süre tok kalmasını sağlar. Tok tutucu olması sayesinde diyet menülerinde de sık sık yer alır. Kuru fasulyenin kilo aldırma durumu tüketim sıklığı ve porsiyon oranına bağlıdır. Kuru fasulye diyet menülerinde porsiyon olarak 5 ya da 6 yemek kaşığı olarak önerilmektedir.

Bu miktarda yenilen kuru fasulye uzun süre kişiyi tok tutabilir. Ayrıca 5-6 kaşıklık bir porsiyon kuru fasulye kilo aldırmaz. Ancak kiloda verdirmez. Çünkü insan vücudu gün içinde belirli oranda besine ihtiyaç duyar. Sadece tok tutucu olduğu için kişinin uzun bir süre yiyecek ihtiyacını karşılar. Bu sayede kişi yeniden besin tüketim ihtiyacı duymaz ve dolaylı yoldan kilo vermeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Kuru fasulyenin kalorisi ve besin değerleri

 Kuru fasulye kalorisi tüketilen miktara göre değişmektedir. Orta porsiyon kuru fasulye 145 kalori iken büyük yada tam porsiyonu 320 kaloridir. Ortalama 6 kaşığa denk gelen yarım tabak kuru fasulye ise 130 kaloridir. Kuru fasulyenin besin değerleri ise şöyledir; 45,17 gr karbonhidrat, 17,5 gr protein, 0,64 gr yağ, 11,34 g lif, 1009,8 mg potasyum, 162,0 mg kalsiyum, 0 mg kolesterol, 24 mg sodyum, 2,2 g şeker, 4,4 mg C vitamini, 0,4 mg magnezyum bulunmaktadır. Kuru fasulye için verilen besin değerleri ve kalori miktarı pişmiş ve orta porsiyon için geçerlidir. Porsiyon miktarına göre besin değerleri ve kalori miktarı değişecektir.