Egzersiz - Diyet Marul hangi mevsimde ve ayda yetişir? Marul ne zaman yenir?

Marul hangi mevsimde ve ayda yetişir? Marul ne zaman yenir?

Paylaş
Marul hangi mevsimde ve ayda yetişir? Marul ne zaman yenir?

Marul, hangi mevsimde yetiştiği merak edilen sebzelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem taşıyan sebzeler arasındadır. Bu bakımdan marul hangi mevsimde yetişir öğrenebilir ve buna göre de tüketme şansına sahip olabilirsiniz. Marul hangi mevsimde ve ayda yetişir? Marul ne zaman yenir tüm detaylarıyla derledik.

Bir kış sebzesi olan marulun hasadı Kasım ayında başlar ve Şubat ayında biter.

Haberin Devamı

MARUL HANGİ MEVSİMDE VE AYDA YETİŞİR?

Marul, özellikle birçok kişi tarafından sıklıkla tüketilen bir sebzedir. Bu nedenle hangi mevsimde yetiştiği ve yendiği de merak edilerek araştırılmaktadır. Marul, kış sebzeleri arasında bulunan bir sebzedir. Marul'un hasadı Ekim-Kasım aylarında başlar ve bitmesi de Şubat ayını bulunur. Ülkemizin her yerine yetişen marul aynı zamanda farklı çeşitleri olan bir sebzedir.

Salata olarak ya da garnitürler ile tüketilmesi mümkündür. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin en önemli sebzelerinden biri olan marul tam bir kış sebzesidir. İçerdiği kalsiyum, magnezyum ve vitaminler ile oldukça sağlıklı bir besin olarak karşımıza çıkar. En taze şekilde Kasım ayında marul yenmesi mümkündür. Marul ilk kez Kasım ayında hasadı biterek marketlerde ya da manavlarda yerini alır. Bu nedenle de marulun en güzel olduğu aylar Kasım ve Aralık aylarıdır. Kasım ve Şubat aylar arasında sağlıklı ve taze bir şekilde Marul tüketmek mümkündür.

Haberin Devamı

MARUL NE ZAMAN YENİR?

Marul her mevsim bulunması mümkün olan sebzelerde olsa da daha taze ve sağlıklı olduğu dönemler mevcuttur. Marul Ekim-Kasım aylarından Şubat ayına kadar taze tüketilmesi mümkün olan bir sebzedir. En taze olduğu ay ise Kasım ayıdır. Özellikle salataların vazgeçilmezi olan Marul lifli olması sayesinde zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.

Marulun içerisinde en çok A B, C, D ve E vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca marulun içerisinde sodyum, bakır, kalsiyum ve çinko da bol miktarda bulunmaktadır. Zengin besin değeri olmasından dolayı diyetlerin vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Güçlü bir antioksidan ve lif kaynağı olan marulun çoğu su olduğundan kalorisi de düşüktür. Marul sebzesinin kullanım alanı en çok salatalardır.