Egzersiz - Diyet Metabolizmayı 2 kat hızlı çalıştırıyor! Uyandıktan 1 saat sonra yapın

Metabolizmayı 2 kat hızlı çalıştırıyor! Uyandıktan 1 saat sonra yapın

Paylaş
Metabolizmayı 2 kat hızlı çalıştırıyor! Uyandıktan 1 saat sonra yapın

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için doğru ve düzenli beslenmeniz gerekir. Beslenmenize dikkat ettiğinizde metabolizmanız da düzgün çalışır. Metabolizma hızı her insanda farklı olur. İdeal kiloya sahip olabilmek ve zayıflamak için metabolizmanızın hızlı çalışması gerekir. Metabolizmayı hızlandıran ve geliştiren doğal yöntemleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr| Yaş, cinsiyet, vücut ağırlığı, beslenme alışkanlığı ve sağlık durumu metabolizmayı etkiler. Her vücutta değişiklik gösteren metabolizma hızı kilo alıp verme konularıyla doğrudan ilişkilidir.

Haberin Devamı

Metabolizma hızı yavaşladığı zaman kilo vermek ve yağ yakmak konusunda güçlük çekersiniz. Fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz metabolizmanızı düzenli çalıştıran yöntemleri alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Metabolizmayı canavar gibi çalıştıran bu yöntemlere bir şans verebilirsiniz.

Metabolizma hızınızı yükseltmek için doğru ve dengeli beslenmeniz gerekir. Uzun süre aç kalmak metabolizma hızını yavaşlatır ve kilo vermenize engel olur.

Metabolizmayı hızlandırmak için güne kahvaltı yaparak başlamanız önerilir. Ancak kahvaltıyı uyandıktan tam 1 saat sonra yapmak metabolizma hızını daha çok yükseltiyor.

Metabolizma hızını yüzde 30 oranında yükselten bu yöntem dengeli beslenmenize yardımcı olur. Ayrıca kahvaltıda şekerli ve aşırı yağlı gıdalar tüketmek yerine daha sağlıklı olan besinleri yemeniz öneriliyor.

Haberin Devamı

Protein bakımından güçlü olan yumurta kahvaltı için harika önerilerin başında geliyor. Bu sebeple her gün 1 adet haşlanmış yumurtayı tüketmeyi ihmal etmemeniz gerekiyor.

Metabolizma hızınızın artması için vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminleri de almanız gerekir.

C vitamini vücudun en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında gelir. Vücut direncini artırmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve zinde kalmak için C vitamini şart. C vitamini açısından zengin olan besinleri tüketerek ya da vitamin takviyesi alarak C vitamini ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

C VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER ŞÖYLE;

  • Ispanak,
  • Pazı,
  • Brokoli
  • Limon,
  • Portakal,
  • Greyfurt,
  • Karnabahar,
  • Yeşil yapraklı sebzeler.

Kilo verebilmek ve metabolizma hızını artırmak için uzun süre aç kalmamaya özen göstermeniz gerektiğiniz söylemiştik. Bunun için sağlıklı atıştırmalıkları ara öğün olarak tüketmeniz önerilir.

İçerisinde sağlıklı yağlar barındıran atıştırmalıklar gün boyu tok kalmanıza yardımcı olur. Böylece açlık krizlerini önleyebilir ve gereksiz kalori alımını engelleyebilirsiniz.

Ceviz, badem, fındık, kuru kayısı gibi sağlıklı atıştırmalıklar metabolizma hızınızı yükseltmenize yardımcı olur. Enerji verir. Bu atıştırmalıkları günde 8-10 adet tüketebilirsiniz.

NOT: Her gün 2 litre su içerek metabolizmanızın hızlanmasına destek olabilirsiniz. Su hem vücut sağlığınız için önemlidir. Hem de sağlıklı kilo vermenize yardımcı olur. Vücutta biriken ödem ve toksinleri atarak şişkinliği giderir.

Haberin Devamı