Egzersiz - Diyet Şeker tüketme alışkanlığından kurtaran ipuçları

Şeker tüketme alışkanlığından kurtaran ipuçları

Paylaş
Şeker tüketme alışkanlığından kurtaran ipuçları

Canınız gece geç saatlerde bir kase dondurma veya şekerleme istediyse, kesinlikle iyi bir arkadaşsınız demektir. Ne kadar lezzetli olsa da, çok fazla ilave şeker sağlığımız için iyi değildir ve sonunda diyabet ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Şeker tüketme alışkanlığınızı azaltmak ya da şekeri tamamen bırakmak istiyorsanız bu ipuçlarına göz atmalısınız.

Doğal şekerler iyidir, meyvelerde bulunan şeker türü özel bir rahatsızlığınız olmadığı sürece gayet sağlıklıdır ancak eklenen tüm şekerler, beyaz şeker, tatlılar zararlıdır ve sağlıklı bireyler için bile kötüdür. 

Haberin Devamı

Şekersiz beslenmeye alışmak zordur. Bunun için kesin bir başlangıç ​​ve bitiş tarihi belirleyerek sağlığınızda boyut atlayabilirsiniz. 

Şekersiz beslenme genel sağlığınız için sayısız fayda sağlar ancak tamamen şekersiz beslenmek istiyorsanız oldukça dikkatli olmalısınız. İster inanın ister inanmayın, kraker, domates sosu ve dondurulmuş pizza gibi pek çok farklı atıştırmalık yiyeceğe şeker eklenir.

Sağlığınızı ve bağışıklığınızı güçlendirecek bir şeker detoksu, kalorileri kesmek değil, ilave şekerleri kesmekle ilgilidir. Bol gazlı şekerli içecekler, tatlılar, çikolata gibi şeker deposu besinleri bırakın. 

Sağlık uzmanlarına göre, düzenli bir diyet uygulayan yetişkinler kendilerini günde 50 gr ilave şekerle sınırlamalıdır. Ne yazık ki, tek bir şişe gazlı içecek en az 52 g şeker içerebilir ve bu da sizi günlük önerilen sınırın üzerine çıkarır.

Haberin Devamı

İşte size bu konuda yardımcı olacak bazı ipuçları

  • En çok tükettiğiniz şekerli yiyecekleri belirleyin.  Kendiniz için bir liste çıkararak her hafta bir kaçını hayatınızdan tamamen çıkarın. 
  • En çok sevdiğiniz 1-2 tane şekerli besin kalana kadar buna devam edin.
  • Vazgeçemediğiniz bir tatlı için kendinize ayda bir kez izin verebilirsiniz. 
  • Vücudunuzun alışması için en az 20 güne ihtiyacınız olduğunu unutmayın.
  • Dolaplarınızda yer kaplayan kurabiyeleri, şekerleri ve diğer şekerli atıştırmalıkları atın. Ardından, meyve stoklayın, böylece şeker isteğinizi tatmin etmeye devam edebilirsiniz

ŞEKERİ TAMAMEN KESMEK İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

Şekeri bırakmak sadece çaya attığınız şekerden vazgeçmek ya da artık baklava yememek değildir. Eklenmiş şekeri tamamen kesmek için çok daha dikkatli olmanız gerekebilir. 

Pek çok popüler kahvaltılık yiyecek, ilave şekerle dolu. ek çok ekmek ekstra şeker içerir. Reçelleri bırakın. Hamur işlerinin de şeker gibi basit karbonhidratlar olduğunu unutmayın.

İşlenmiş atıştırmalıklar ilave şekerle doludur. Bir granola veya güç barında atıştırmak yerine, bunun yerine bir avuç karışık kuruyemiş tercih edin.

Meyveler çok fazla doğal şeker içerir, ancak ilave şeker içermez. Akşam yemeğinden sonra ikramınız olarak bir dilim kek veya bir kase dondurma almak yerine, bir kase taze meyve hazırlayın.

Evinizde bulunan sosların, salata soslarının ve diğer sosların etiketlerini kontrol edin. Barbekü ve makarna sosu gibi bazı popüler seçeneklere ekstra şeker eklenir.