Egzersiz - Diyet Spora yeni başlayanlar için 5 tavsiye

Spora yeni başlayanlar için 5 tavsiye

Paylaş
Spora yeni başlayanlar için 5 tavsiye

Güzel bir vücuda sahip olmanın yanı sıra daha kaliteli ve sağlıklı yaşayabilmemiz için en azından kendimize haftada 2-3 saat ayırmamızın ne kadar kıymetli bir şey olduğunu anladığımız zaman kafamızı ilk çevirdiğimiz yer tabi ki spor! İşte daha önce hiç spor yapmamış ve nereden başlayacağını bilmeyenler için 5 basit tavsiye…

Selin Öznesil / Posta.com.tr

Haberin Devamı

Mental olarak hazır olmak

Öncelikle şunu söylemeliyim ki kimse doğuştan spor yapmayı, hareketleri en doğru ve en düzgün şekilde yapmayı bilmiyordu. Bu konuda eğer çekimser davranıyorsanız sakın. Her şey yavaş yavaş ve zamanla olacak. Öğrendikçe, bendeniniz de ve zihninizde olan güzel değişimleri gördükçe ‘Daha önce neden başlamadım?’ sorusunu kendinize soracağınıza eminim.

Çalışmaya nereden başlamalıyım?

Başlangıç seviyesinde haftada 3 gün tüm kasları aktive edecek çalışma şekliyle başlayın. İlk olarak hareketlere tempo vermeyi öğrenmelisiniz. Temel hareket paternlerini tercih etmelisiniz ve buradaki gelişiminizi kayıt altından tutmalısınız.

Nasıl beslenmeliyim?

Kilo almak isteyenler çok yoğun kardiyo aktivitelerinden uzak durmalıdır. Beslenme açısından %60 karbonhidrat &25 protein %15 yağ içerikleri beslenmelidir.

Haberin Devamı

Kilo vermek isteyenler kardiyo aktivitelerini ağırlık çalışmalarıyla beraber yapabilirler. Beslenme açısından %30 karbonhidrat %40 protein %30 sağlıklı yağlar tercih edebilirler.

Mutlaka dinlenin!

İnsanların birçoğu dinlenme sürecini yapmadığı için iyi bir gelişim kaydedemezler. Vücut antreman esnasında değil dinlenme esnasında kas gelişimi yapar. Antreman sadece vücuda stres yüklemenin bir simülasyonudur. Dinleme aşaması olduğunda kaslar kendini toparlar ve bir sonraki strese kendini hazırlarlar.

Evinize en yakın spor salonunu seçin!

Çoğumuz günlük hayatta çok fazla şeye zaman ayırmak zorunda kalıyoruz. Bundan dolayı gideceğiniz spor salonun evinize en yakın yerde olması sizin için en doğru seçenek olacaktır. Çünkü süreç devam ettikçe başarı kazanırdır. Bu imkanı olmayanlar evlerinde kendi vücut ağırlıklarıyla ya da direnç lastikleriyle temel egzersizleri yapabilirler. Sağlıkla ve sporla kalın!