Egzersiz - Diyet Twist hareketi nedir, nasıl yapılır, Twist hareketi ne işe yarar? Twist hareketleri nelerdir? En etkili twist hareketi egzersizleri...

Twist hareketi nedir, nasıl yapılır, Twist hareketi ne işe yarar? Twist hareketleri nelerdir? En etkili twist hareketi egzersizleri...

Paylaş
Twist hareketi nedir, nasıl yapılır, Twist hareketi ne işe yarar? Twist hareketleri nelerdir? En etkili twist hareketi egzersizleri...

Ortak şekilde yan bölgedeki kasları geliştiren hareket tweet hareketidir. Ancak yapılış şekli açısından farklı biçimlerde ele alınır ve uygulanır. Twist hareketleri, tek veya karşılıklı döner tablası olan dik bir egzersiz ekipmanında yapılmaktadır. Twist hareketinin amacı, yan karın bölgesindeki yağların eritilmesi olmaktadır. Düzenli olarak twist hareketleri yapıldığında, karın bölgesinde sıkılaştırma görülmektedir. Twist hareketi nedir, nasıl yapılır? Twist hareketi ne işe yarar? Twist hareketleri nelerdir? En etkili twist egzersizleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Vücut geliştirme konusunda en çok değerlendirilen önemli egzersizler içerisinde Twist gelmektedir. Çünkü yan bölgede bulunan kasları toplamak, güçlendirmek ve şekil aldırmak için bu hareket en önemlisidir. Hem oturarak hem de ayakta farklı şekillerde ele alınmak suretiyle uygulanır.

Haberin Devamı

Twist hareketi nedir?

Yan bölgede bulunan kasları geliştirmek ve yine bölgedeki yağları eritmek için kullanılan hareket Twist hareketidir. Adını Twist dansından aldığı gibi, aynı şekilde tweet dansındaki hareketle halinde bu uygulama yapılır. Yan bölgede bulunan kasları geliştirip, yağ oranını önemli noktaya çekmek için oldukça etkili bir harekettir.

Twist hareketi nasıl yapılır?

Twist hareketi İki farklı şekilde ele alınır ve yapılır. Bunlardan biri ayakta yapılan tweet hareketidir. Bunun için bir alet kullanılır. Bu aletin üzerine çıkıldığı vakit, sağa ya da sola dönme imkanı verir. Ön kısımdaki bölüme tutunduktan sonra, yavaş şekilde sağa ve sola doğru hareket edilir. Böylece yapılan her hareket neticesinde yan bölgedeki yağ oranı azalır ve kas toplanma imkanı elde eder.

Haberin Devamı

Bu konuda diğer hareket ise minderin üstüne oturmak sureti yapılan harekettir. Dambıl kullanarak ya da ağırlık olmadan uygulanabilir. Ayaklar uzanmış şekilde bitişik olarak havaya kaldırılır. Bununla beraber sadece kalça üzerinde dengede durulur. Bu denge ile beraber sağa ve sola yavaş şekilde hareket edilir. Böylece yan bölgede bulunan kaslar toplanır ve ayrıca birikmiş olan yağ önemli oranda azaltılır.

Twist hareketi ne işe yarar?

En zorlu bölgeyi düzeltme noktasındaki önemli hareketler içerisinde Twitter hareketi gelir. Çünkü karın bölgesi ve yan bölgelerdeki Yağlar, en zor ortadan kaldırılan bölümlerdir. Aynı zamanda bu bölgenin kaslı hale gelmesi için çok çalışma gerçekleştirmek gerekir. Bu çalışmaları daha kolay hale getiren yöntem ise twist hareketidir. Yapılan bu hareketi eşinde yan bölgede bulunan kaslar istenen noktaya gelir ve yağ oranı düşer.

Twist hareketleri nelerdir? En etkili twist hareketi egzersizleri...


Twist ekipmanın ev tipi modelleri bulunmaktadır. Twist ekipmanının üzerine çıkıldıktan sonra her iki el ile tutamaçlar sıkıca kavranmaktadır. Üst kolların vücuda paralel bir şekilde durması gerekmektedir. Belden yukarısının sabit olmasına özen gösterilerek kalça sola ve sağa sırası ile çevrilmektedir. Twist hareketini yaparken ortalama bir hızın yakalanması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Twist hareketleri nelerdir?

Twist hareketleri, bir nevi sopa çevirme hareketi olarak uygulanmaktadır. Enseye koyulan bar yardımı ile vücut sağ ve sol taraflara döndürülmektedir. Yan kas grupları için twist hareketlerinin yapılması gerekmektedir. Yalnızca bir nesnenin taşınması yeterli olmamakla birlikte twist hareketleri yapılırken isometrik çalışmaya özen gösterilmektedir. Twist hareketlerini yapmaya başlamadan önce bel ve boyun sağlığı için tedbirler alınmaktadır.

Eskiden beri sıklıkla yapılan twist hareketleri için oturma şekli önemli olmaktadır. Eğer twist hareketleri oturularak yapılmak istenmiyorsa, ayakta da yapılabilmektedir. Ayakta twist hareklerini yaparken ayaklarda omuzların genişliği oranında aralık olması gerekmektedir. Daha sonra bar omuzlara ve boyuna yavaşça yerleştirilmektedir. Bar yerleştirildikten sonra sağ ve sol tarafa döndürülmektedir.

En etkili twist egzersizleri

Kas gruplarının çalışma oranı ve hangi kasların çalıştırılmak istendiğine göre en etkili twist egzersizleri farklılık göstermektedir. Yan karın kaslarının belirgin bir şekilde görülmesini sağlayan twist egzersizleri, bölgedeki fazla yağları eritmektedir. Kalçada bulunan kas gruplarını da çalıştıran twist egzersizleri, sixpackleri belirgin hale sokmaktadır. En etkili twist egzersizleri oturarak yapıldığında, tüm kas grupları çalışmaya başlamaktadır.

Haberin Devamı

 Vücuttaki yağ oranını artıran twist egzersizleri, beli kalınlaştırdığı için kişiye hacimli bir görünüm katmaktadır. Bel inceltmek isteyen kişilere twist egzersizleri önerilmemektedir. Çünkü twist egzersizleri beli inceltmediği gibi bel çevresini kalınlaştırmaktadır. Twist egzersizleri bar ile yapılacaksa, uzun süreli setler halinde çalışmamaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi durumda boyun kasları zarar görmektedir. İlk kez twist egzersizi yapacak olanlar, belin arkasına herhangi bir destek koyabilmektedir.