Egzersiz - Diyet İç bacak hareketleri nelerdir? En etkili iç bacak egzersizleri

İç bacak hareketleri nelerdir? En etkili iç bacak egzersizleri

Paylaş
İç bacak hareketleri nelerdir? En etkili iç bacak egzersizleri

İnsanlar yaşam kalitelerini artırmak için sağlıklı beslenmek ve düzenli olarak spor yapmak durumundadır. Bölgesel olarak egzersiz yaparak yağlanmaların da önüne geçmek mümkün olur. İç bacak da özellikle kadınların eritmeye çalışarak kas yüzdesini artırmak istediği bir bölgedir. İç bacak hareketleri nelerdir ve en etkili iç bacak egzersizleri hangileridir? İşte, tüm detaylar.

İç bacak hareketlerinin en etkilileri side kick squat, sumo squat, side lunge ve inner thigh lift olarak bilinir. Top sıkma egzersizi de iç bacakta oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

İÇ BACAK HAREKETLERİ NELERDİR?

Yaşam kalitesinin artırılması için düzenli egzersizin yanında sağlıklı beslenmek de çok önemlidir. Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve uyku kalitesini artırma kişilerin istedikleri vücuda sahip olmalarına yardım eder. Bacak kasları vücudun büyük kas gruplarından olduğundan bacak çalışarak daha fazla kalori yakmak da mümkündür. İç bacak özellikle yağlı olan ve yağ oranının azaltılması gereken bir bölgedir. Bu nedenle kilo kontrolü ile beraber iç bacak hareketleri yapmak gerekir.

Spor salonuna giderek bir uzman ile iç bacak egzersizi yapılabildiği gibi evde de herkes iç bacak hareketlerini kendileri uygulayabilir. En etkili iç bacak eritme ve inceltme hareketleri arasında sumo squat, side kick squat, inner thigh lift ve side lunge vardır. Bu hareketleri düzenli olarak yapmak ve sağlıklı beslenmek iç bacakları sıkılaştırmakta etkilidir.

Haberin Devamı

EN ETKİLİ İÇ BACAK EGZERSİZLERİ

Side kick squat: Ayaklarınızı omuz hizasında açmalı ve squat pozisyonuna gelmelisiniz. Bu sırada vücudunuz hafif öne eğik olmalıdır. Ayağa kalkarken de sol ayak ile sol tarafa olabildiği kadar yüksek bir takmalı sonra dikilip sonra da squat pozisyonuna geri gelmelisiniz. Bu hareketi bir sol bacak bir sağ bacak olarak tekrarlamaya devam etmelisiniz.

Sumo squat: ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha fazla açın ve squat pozisyonuna çökün. Kalça hafif dışarda, gövde ise önde olmalıdır. Sonrasında yavaşça ayağa kalkın ve pozisyonu tekrarlamaya devam edin.

Side lunge: Ayaklarınızı omuz genişliğinden daha fazla açın ve bir sağ dizinizi kırarak sola, bir sol dizinizi kırarak sağa doğru bacağınızı gerin.