Egzersiz - Diyet Hip Thrust hareketi nedir, nasıl yapılır? Hip Thrust hareketi ne işe yarar?

Hip Thrust hareketi nedir, nasıl yapılır? Hip Thrust hareketi ne işe yarar?

Paylaş
Hip Thrust hareketi nedir, nasıl yapılır? Hip Thrust hareketi ne işe yarar?

Bacak ve kalça kaslarını geliştirmek için önemli hareketler içerisinde Hip Thrust hareketi gelmektedir. Bu hareket bir bench ve ağırlık kullanılarak yapılmaktadır. Hip Thrust hareketi nedir, nasıl yapılır? Hip Thrust hareketi ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Öncelikle kalça kaslarını önemli oranda geliştiren bir hareket olarak öne çıkan hip thrust, bacak kaslarına da oldukça yardımcıdır. Kadın ya da erkek vücut geliştirme ya da egzersiz ile uğraşan herkesin yapabileceği hareketlerden biridir. Tabii yükleme ile beraber farklı ağırlıklar içerisinde bu hareketi gerçekleştirmek mümkün.

Haberin Devamı

HİP THRUST HAREKETİ NEDİR?

Ağırlık ile beraber bench kullanılarak kalça kaslarını geliştiren hareket hip thrust hareketi olarak ifade edilir. Öncelikle kalça kaslarında şekillendiren bir hareket olmasının yanı sıra, bacak kaslarının farklı bölümlerini çalıştırır. Vücudu şekillendirmek ve sıklaştırmak isteyenlerin değerlendirdiği önemli hareketler içerisinde yer almaktadır.

HİP THRUST HAREKETİ NASIL YAPILIR?

Bu hareket için bir ağırlık ile beraber aynı zamanda bir bench gerekmektedir. Daha doğrusu masa ile beraber dambıl veya bar yanlarına eklenmiş ağırlıklar kapsamında bu hareket yapılır.

- Öncelikle bir masa veya bench üzerine sırt yerleştirilir.

- Ayaklar zemine yapışacak şekilde diz üzerinden 90 derecelik bir açı elde edilir.

- Daha sonra ağırlık alt karın kaslarının olduğu bölgeye yerleştirilir.

Haberin Devamı

- Bu işlemin ardından kalça aşağı ve yukarı hareket ettirilerek uygulama yapılır.

- Bu işlem farklı tekrarlar ve setler doğrusunda ele alınır.

Bu kızın da mutlaka sırt ve ayak kısımları sağlam şekilde yerleştirilmesine dikkat edilmelidir. Böylece daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde bu hareketi gerçekleştirmek mümkün olur.

HİP THRUST HAREKETİ NE İŞE YARAR?

Kalça kaslarını geliştirme konusundaki en önemli hareketler içerisinde hip thrust gelmektedir. Kalçaları sıkılaştırmak, toplamak ve güzel bir görüntü elde etmek için etkili antrenmanlar arasında yer alır. Bu egzersiz aynı zamanda baldır, üst ve arka bacak kısımlarındaki kasları da geliştirir. Böylece diğer ağırlıklar üzerinden vücut geliştirme hareketleri daha kolay bir şekilde yapılabilir. Aynı zamanda aşağı yukarı hareket ile alt ve üst karın kaslarının da geliştiğini söylemek mümkündür.