Egzersiz - Diyet Russian twist hareketi nedir, nasıl yapılır? Russian twist hareketi ne işe yarar?

Russian twist hareketi nedir, nasıl yapılır? Russian twist hareketi ne işe yarar?

Paylaş
Russian twist hareketi nedir, nasıl yapılır? Russian twist hareketi ne işe yarar?

Yan kasları geliştirmeye yönelik en önemli hareketler içerisinde Russian Twist gelmektedir. Basit ve bir o kadar da etkili bir yöntem olan bu hareket, aynı bölgelerde kümelenmiş olan yağ kitlesini de ortadan kaldırabilir. Russian Twist hareketi nedir, nasıl yapılır? Russian Twist hareketi ne işe yarar? Russian twist hareketi hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Kalça üzerinde durarak yana doğru yapılan hareket şeklinde Russian twist hareketi öne çıkar. Özellikle yan bölgelerdeki yağların ortadan kalkması için oldukça etkilidir. Sadece bununla sınırlı kalmaz, aynı zamanda bu bölgedeki kasların toplanmasına olanak tanır. Zira yan bölgelerdeki kötü görüntü en hoşa gitmeyen kısımlar içerisinde yer alır.

Haberin Devamı

RUSSİAN TWİST HAREKETİ NEDİR?

Yumuşak bir minder üzerinde kalça üzerinde yapılan hareket Russian Twist hareketidir. Hem sağ hem de sola doğru tekrar doğrusunda yapılan bu hareket, yan bölgedeki kasları geliştirmeye yönelik değerlendirilir. Hem aletli hem de aletsiz şekilde yapma imkanı vermektedir. Bu durum güç idmanı ve erkek ile kadına bağlı olarak İsteğe göre değişkenlik gösterebilir.

RUSSİAN TWİST HAREKETİ NASIL YAPILIR?

Kadın ya da erkek herkesin kolayca yapabileceği en önemli hareketler içerisinde Russian twist hareketi yer almaktadır. Basit birkaç uygulamayı ve aşamayı ele alarak bu hareketi kolayca gerçekleştirmek mümkün.

- Öncelikle yumuşak bir minder üzerine oturmak gerekir.

- Daha sonra ayaklar uzatılarak bitişik şekilde havaya kaldırılır.

- Vücut sadece kalça üzerinde durur.

Haberin Devamı

- Kollar birbirine birleştirilir.

- Daha sonra hem sağ hem de sola doğru sırasıyla hareket edilir.

Denge yakalandıktan sonra bu hareket yan kasları geliştirme de ve yağları yakma konusunda oldukça etkilidir. Arzu edilirse dambıl kullanmak suretiyle de bu hareketi daha etkili hale getirmek mümkün.

RUSSİAN TWİST HAREKETİ NE İŞE YARAR?

Russian twist hareketi öncelikle yan bölgelerde bulunan kasları geliştirme konusunda ön plana çıkar. Bu bölgede yağ birikimi görsel açıdan oldukça kötü bir görüntü ortaya çıkarır. Yerçekimi ile birlikte bu durum daha da kötü hale gelebilir. Bölgedeki kasları geliştirmek, yağları ortadan kaldırmak ve bölgeyi toplamak için oldukça önemli bir hareket olarak ön plana çıkar.