Egzersiz - Diyet Vücut geliştirme hareketleri nelerdir? En etkili vücut geliştirme egzersizleri...

Vücut geliştirme hareketleri nelerdir? En etkili vücut geliştirme egzersizleri...

Paylaş
Vücut geliştirme hareketleri nelerdir? En etkili vücut geliştirme egzersizleri...

Vücudu geliştirmek ve güçlendirmek isteyen pek çok kişi doğru egzersiz hareketleri ile istediği vücuda sahip olmaktadır. Yapılan vücut hareketlerinin tamamı farklı bölgeleri çalıştırmaktadır. Vücut geliştirme hareketleri arasında squat bacak kaslarını mekik ile karın kaslarını çalıştırmaktadır. Bunun yanında ağırlık kaldırma ve itme çekme hareketlerinin yapılması sırt ve kol kaslarının çalışmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli spor yapan kişiler için kısa sürede forma girmek mümkündür. Vücut geliştirme hareketleri nelerdir ve en etkili hareketler neler sizler için derledik.

Vücut geliştirme hareketleri kişinin kemik ve kas dokularını yenileyen, güç kazandıran hareketlerden oluşmaktadır. Vücut geliştirerek kısa süre içerisinde kuvvet kazanmak da mümkündür. Üstelik düzenli yapılan vücut geliştirme hareketleri pek çok kişinin istediği bölgeyi güçlü kılmaktadır. Son zamanlarda yeni egzersiz programları ve farklı setler hazırlanmaktadır. Vücudunu şekillendirmek, güçlendirmek isteyen kişiler için pek çok hareket kişilere gösterilmektedir. Kasları güçlendiren ve yağ yakan bu hareketler ile beraber istenen vücut görünümü de elde edilmektedir.

Haberin Devamı

Vücut geliştirme hareketleri nelerdir?

Vücut geliştirmeye dayalı hareketler arasında kas kütlesini arttıran birbirinden farklı egzersiz seti bulunmaktadır. Belirli süre aralığında yapılan bu egzersiz hareketleri ile istenen vücut görünümü de kısa sürede elde edilmektedir. Vücut geliştirmek kişiye enerji vermektedir. Üstelik kasların devamlı çalışmasına da yardımcı olur. Hareketlerin doğru yapılması da vücut geliştirme alanında oldukça önemlidir. Düz mat üzerinde yapılan esneme hareketleri kasların ve kemiklerin gevşemesini sağlamaktadır. Özellikle kemik dokularının hasar görmemesi için esneme yapılmalıdır.

En etkili vücut geliştirme egzersizleri

En etkili vücut geliştirme egzersizleri arasında mekik çekme, şınav çekme, squat yapma ve ağırlık kaldırma hareketleri yer almaktadır. Bu hareketler kişinin kondisyonunu da arttırmaya yardımcı olmaktadır. Ağırlık kaldırma ve itme çekme hareketlerinin yapılması ile kol kas kütlesi artmaktadır.

Haberin Devamı

Squat hareketleri bacakta bulunan kas dokularını harekete geçirerek vücut direncini de arttırmaktadır. Kol kasları için ağırlık kaldırma ve aletli plates önerilmektedir. Aletli plates egzersizlerinde farklı ağırlıklar ile itme çekme işlemleri yapılmaktadır. Bu durum kolda bulunan tüm yağ hücrelerini parçalamakta ve kasların daha sıkı bir forma kavuşmasını sağlamaktadır.