Egzersiz - Diyet Zumba nedir, nasıl yapılır? Zumbanın faydaları nelerdir?

Zumba nedir, nasıl yapılır? Zumbanın faydaları nelerdir?

Paylaş
Zumba nedir, nasıl yapılır? Zumbanın faydaları nelerdir?

Zumba, fitness ile dansın beraber yapıldığı bir fitness programıdır. Yüksek kondisyon gerektiren sporlar arasındadır ve bu nedenle yüksek kalori yakmayı sağlar. Zumba, Latin müziği ile yapılmaktadır. Zumba nedir ve nasıl yapılır, faydaları nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Zumba, Latin müziği ile yapılan bir fitness programıdır. Zumba da dans ve fitness karıştırılarak yüksek kondisyon sağlanır.

Haberin Devamı

ZUMBA NEDİR?

Fitness ile dansın karması olarak bilinen zumba kendine özgü bir müziğe sahiptir. Latin dansından ve müziklerinden alınan ilham ile yapılan zumba yüksek yoğunluklu bir programdır. Zumba da karışık bir şekilde salsa, mambo, kumbiya, merenge ve hip hop gibi danslar vardır. Spor salonunda yapılabildiği gibi evde tek başına da yapılabilen bir spordur.

NASIL YAPILIR?

Zumba yaparken Latin müziği eşliğinde bol hareketli bir egzersiz yapmış olursunuz. İnternet üzerinden zumba müziklerini açabilir ve aynı hareketleri yapmaya çalışabilirsiniz. Zumba yapmak için illa spor salonuna gitmek gerekmez. Yüksek yoğunluklu bir antrenman olduğu için kısa sürede yüksek kaloriler yakmak mümkündür. Zumba hareketleri içinde karışık olarak hip hop, salsa, merenge ve kumbiya hareketleri vardır.

Haberin Devamı

ZUMBANIN FAYDALARI NELERDİR?

Zumbanın faydaları arasında en önemlisi kalori yakmak ve sıkılaşmak olarak bilinmektedir. Kişiler genelde vücutlarını istedikleri forma kavuşturmak için zumba yaparlar ve kısa sürede yüksek kalori yakarak zayıflarlar. Zumba ile nabız yüksek olduğundan kilo vermenin yanı sıra sıkılaşmak da mümkündür. Hareket etmek ve zumba yapmak kalbe ve kan dolaşımına da iyi gelmektedir.

Kalp sağlığı ve solunum için düzenli olarak zumba yapılması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Ayrıca zumba beden kondisyonunu artırmak için de önemlidir. Zumba yaparak beden dengenizi koruyabilir ve daha dengeli bir vücuda sahip olabilirsiniz. Zumba, kişilerdeki stresi azaltmada ve özgüven kazandırmada da oldukça etkili bir spordur.