Egzersiz - Diyet Vücuda antioksidan depoluyor! 1 fincan içen zayıflıyor

Vücuda antioksidan depoluyor! 1 fincan içen zayıflıyor

Paylaş
Vücuda antioksidan depoluyor! 1 fincan içen zayıflıyor

Beyaz çay, son zamanlarda en çok tüketilen bitki çayları arasında yer alıyor. Beyaz çay, sağlıklı oluşu sebebiyle severek tüketiliyor. Diğer çaylara göre hafif olan beyaz çayın içerisinde antioksidan zengini olan kateşin maddesi yer alıyor. Kateşin maddesi yeşil çayın içerisinde de çok fazla bulunuyor. Beyaz çay bu sebeple yeşil çaya alternatif olan bitki çayları arasında bulunuyor. Dünya çapında değeri en yüksek çaylardan biri olan beyaz çay, stresi ve gerginliği azaltıyor. Bunun yanı sıra metabolizmaya olan olumlu etkileri sayesinde kilo vermeyi kolaşlaştırıyor.

Posta.com.tr | Beyaz çay, camellia sinensis ismi verilen bir bitkiden üretilir. Beyaz çay, bahar aylarının başlarında henüz açılmamış çiçeklerinin toplanması ve ardından işlem görmeden kurutulmasıyla ortaya çıkar. Beyaz çayın, erken toplanmasının sebeplerinden biri de kateşin adlı maddeye korumaktır. Çünkü bu madde çok güçlü bir antioksidandır. Beyaz çay genellikle Hindistan, Çin, Tayvan, Nepal, Sri Lanka ve Tayland gibi bölgelerde yetişir.

Haberin Devamı

Beyaz çay düzenli tüketildiğinde vücuda sayısız fayda sağlar. Beyaz çay, fazla işlem görmeden toplandığı için antioksidan bakımından çok zengindir. Antioksidan özelliği ile serbest radikallerle savaşır ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Düzenli olarak tüketilen beyaz çay beyin ve zihin gelişimini destekler. Kemik yapısını güçlendirir. Beyaz çay antioksidan olduğundan kemiklere zarar veren kanserli hücreleri de vücuttan uzak tutma görevine sahiptir. Beyaz çat tüm bu özelliklerinin yanı sıra kilo vermek için ve cilt sağlığını korumak için de tüketilir.

Beyaz çayın cilde faydaları;

  • Beyaz çay, cildin aşırı yağlanmasının önüne geçer. Bu sayede özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunları ortadan kaldırır. Antioksidan ve antiseptik maddeler yönüyle zengin olan beyaz çay, cildinizdeki hücrelerin yenilenmesini sağlar ve cilt sağlığınızı korur.
  • Beyaz çay cildin erken yaşlanmasının da önüne geçer. Beyaz çay fenol bakımından yüksektir. Bu özelliği ile cildi sıkılaştırır ve cildin kırışmasını engeller. Beyaz çay cilt sağlığını koruyarak her zaman genç kalmanıza yardımcı olur.
  • Beyaz çay cildi canlandırır ve parlaklığını korur. Cilt yüzeyini güçlendirerek cildi daha dayanıklı hale getirir.

BEYAZ ÇAY ÇEŞİTLERİ

Vücuda antioksidan depolayan beyaz çayın farklı birçok çeşidi bulunur. Beyaz çaylar üretim yöntemlerine göre de çeşitli türlere ayrılır. Özellikle bir beyaz çay çeşidi olan gümüş kadife, hem daha yoğun olarak tüketilir hem de daha hafif bir tada sahiptir. En çok tüketilen beyaz çay çeşidi de budur.

Haberin Devamı
  • Bai Hao Yin Zhen (Gümüş İğne)
  • Bai Mu Dan (Beyaz Şakayık)
  • Beyaz Pu Erh Çayı
  • Shou Mei (Asil, Uzun Ömürlü Kaş)
  • Gong Mei


BEYAZ ÇAY İÇEREK KİLO VERME

Beyaz çay vücutta biriken ödem, toksin gibi zararlı maddeleri dışarı atar. Beyaz çay içerek metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Beyaz çayın bu özellikleri "Beyaz çay zayıflatır mı?" sorusunu akıllara getiriyor. Eğer kilo vermek istiyorsanız öncelikle vücudunuza uygun bir diyet programını uygulamanız gerekir. Ayrıca düzenli olarak egzersiz ya da yürüyüş yapmalısınız.

Sadece beyaz çay içerek kilo veremezsiniz. Ancak diyet listesine ek olarak tüketilen beyaz çay kilo vermenize yardımcı olabilir. Beyaz çay üzerinde yapılan bazı araştırmalar beyaz çayın vücuttaki yağları yakma konusunda etkili olduğunu söylüyor.

Beyaz çay kafein miktarı açısından da ideal noktadadır. Kafein ise metabolizmanızı hızlandırarak, zayıflama sürecinizi daha kolay bir hale getiriyor. Beyaz çayın kalorisi çok düşük olduğu için kilo almanıza da sebep olmuyor.

Beyaz çay tüketmenin faydası olduğu kadar zararları da olabiliyor. Fazla tüketilen beyaz çay içerisinde kafein barındırdığı için uykusuzluk ve çarpıntı yapabiliyor. Ayrıca beyaz çay yapısından dolayı, vücuttaki demir miktarını hızlandırabilir. Bu sebeple beyaz çayı tüketirken aşırıya kaçmamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Gün içinde çok fazla içildiğinde tansiyonu birden düşürebilir. Gebelik döneminde de uzak durulması gereken bir çaydır. Eğer düzenli olarak kullandığınız bir ilaç ya da kronik rahatsızlığınız varsa beyaz çay içmeden önce bir uzmana danışmanız önerilir. Beyaz çayı günde 1-2 fincan şeklinde tüketebilirsiniz.

EVDE BEYAZ ÇAY DEMLEME

Beyaz çayı evinizde çok kolay bir şekilde demleyebilirsiniz. Beyaz çayın tam tadını alabilmek için bu sıralamaya uygun demleyebilirsiniz.

  • Kalitesine güvendiğiniz bir beyaz çay almalısınız.
  • 1 demlik içerisinde suyu güzelce kaynatın.
  • Kaynayan suyu 1-2 dakika soğumaya bırakın.
  • Ardından beyaz çay yapraklarını kaynayan suyun içine ekleyin.
  • İki dakika kadar demlenen beyaz çayınızı günde 2 defa tüketebilirsiniz.

NOT: Beyaz çayı çok sıcak suyun içerisinde demlerseniz besin değerinin kaybolmasına ve tadının bozulmasına sebep olabilirsiniz.