Egzersiz - Diyet Yazın hangi diyetlerle daha kolay zayıflarız?

Yazın hangi diyetlerle daha kolay zayıflarız?

Paylaş
Yazın hangi diyetlerle daha kolay zayıflarız?

Yaz aylarının gelmesiyle, daha hafif beslenmek ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin sayısı bir hayli çoğaldı. Peki yaz aylarında rahatlıkla uygulayabileceğimiz bir diyet var mıdır? Sorumuzun cevabını beslenme ve diyet uzmanından aldık. İşte yaz aylarında kilo vermeyi kolaylaştıran, daha hızlı zayıflatan en kolay diyetin özellikleri...

Yaz ayları deyince aklımıza sürekli bir diyet hali, spor yapma ve formda kalma çabaları gelebilir. Peki bunu hangi ve nasıl bir beslenme şekliyle sağlayabiliriz? Yaz ayları gelmişken tezgahlarda gördüğümüz birçok meyve ve sebze çeşitlerini de dahil ettiğimiz beslenme planıyla formda kalmak oldukça mümkün… Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Çağatay, "birçok hastalıkta, diyet uygulamasında çeşitlendirdiğimiz Akdeniz tipi beslenme modeli yaz aylarında gönül rahatlığı ile tercih edeceğimiz bir diyet modeli olabilir." diyor. Peki nasıl bir Akdeniz tipi beslenme modeli uygulayabiliriz biraz da onu inceleyelim.

AKDENİZ TİPİ BESLENME İÇERİĞİ

Akdeniz tipi deyince akıllara mevsim meyve ve sebzelerinin olduğu, tahıl ve baklagilleri içeren, yağ tercihini zeytinyağından sağlayan, doğru protein dengesi ile sürdürdüğümüz bir beslenme modeli gelebilir. Kırmızı et ve diğer et çeşitlerinin tüketiminin nispeten kısıtlandırıldığı, balık tüketiminin orta düzeyde olması gerektiğini savunan bir beslenme modeldir.

İşlenmiş gıdaların neredeyse hiç bulunmadığı, paketli gıdaları içermeyen Akdeniz tipi beslenme modeli birçok hastalıklarda koruyucu ve destekleyici tedavi modeli olarak da kullanılırken, kilo vermek isteyenlerde de tercih ettiğimiz bir beslenme anlayışıdır.

Haberin Devamı

SİNDİRİM SORUNLARINDA ETKİLİ

Posa içeriği yüksek olan Akdeniz tipi beslenme; sindirim sorunu yaşan bireylerde, sorunların giderilmesi için oldukça iyi bir beslenme modeli olabilir.

MEVSİM SEBZE VE MEYVELERİ İLE RENKLİ TABAKLAR HAZIRLAMAK MÜMKÜN

Yaz aylarında, mevsim sebze ve meyvelerini içeren tabak modelleri ile ferah bir beslenme düzeni oluşturabilirsiniz. Bu sayede kilo vermenizi destekleyecek aynı zamanda keyifle sürdürebileceğiniz bir düzen oluşturabilirsiniz.

Güne ferah bir kahvaltı ile başlamak istiyorsanız meyvelerden oluşan smoothie kaseleri veya sebzelerden yapmış olduğunuz sebze sularını tüketebilirsiniz.

Günün ilerleyen saatlerinde öğle ve akşam yemeklerinde zeytinyağlı sebze yemekleri, mevsim balıkları veya kontrollü bir şekilde kırmızı et tüketebilirsiniz.

Özetleyecek olursak yaz aylarında kişiye özel, sağlıklı ve ferah birçok beslenme programı oluşturulabilir. Posa, vitamin, mineral, antioksidan içeriği oldukça yüksek olan mevsim ürünlerinden faydalanmakta da fayda var. Artık yaz aylarında, kilo almaktan korkmanıza gerek yok! Daha dengeli, az işlenmiş gıdaların olduğu bir düzen ile her zaman daha formda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı