Egzersiz - Diyet Her gün 1 bardak zeytin yaprağı çayı iltihabı önlüyor

Her gün 1 bardak zeytin yaprağı çayı iltihabı önlüyor

Paylaş
Her gün 1 bardak zeytin yaprağı çayı iltihabı önlüyor

Zeytin ürünlerinin faydalarını hepiniz biliyoruz. Zeytin ve zeytin yağı gibi zeytin ağacının yaprakları da şifa saçıyor. Çok kolay hazırlanan zeytin yaprağı çayının faydaları saymakla bitmiyor. Posta.com.tr okurları için zeytin yaprağı çayının en etkili faydalarını bir araya getirdik.

Daha dengeli bir tansiyon, daha ağrısız iltihapsız sorunsuz bir vücut için günde 1 bardak zeytin yaprağı çayı tüketebilirsiniz. Ayrıca kilo kontrolü sağlıyor. Araştırmalar obeziteyi önlemede etkili olduğunu gösteriyor. Herkesin güvenle tüketebileceğin zeytin yaprağı çayı içeriğindeki güçlü bileşenler sayesinde sağlığınıza büyük fayda sağlayabilir.

Haberin Devamı

ONUN SIRRI İÇERİĞİNDEKİ GÜÇLÜ POLİFENOLLER DE!

Zeytin yaprağı içerisindeki en güçlü antioksidanlar esas olarak polifenollerdir. Polifenoller, iyi kolesterolün yükselmesine ve kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Vücutta bulunan trombositler, kanın pıhtılaşmasını sağlar. Bilim adamları, bunun bilişsel gerileme, kanser ve osteoporoz gibi durumların önlemede etkili olduğuna inanıyor.

Zeytin yaprağı oleuropein adı verilen benzersiz güçlü bir polifenol içerir. Çalışmalar, antioksidan aktivitesine ek olarak, oleuropeinin anti-inflamatuar, antiviral ve antimikrobiyal etkileri olduğunu göstermektedir. Zeytin yaprağı çayı tam da bu sayede vücudunuzdaki iltihabın azalmasını sağlıyor.

Birçok hastalığa ve yaşlanmaya neden olan serbest radikallerle savaşarak hücre yıkımının önüne geçmeye destek oluyor.

Haberin Devamı

ZEYTİN YAPRAKLARINI KAYNATMAYIN

Zeytin ağacının yapraklarından yapacağınız taze bir bitki çayı size birçok fayda sağlar. Zeytin yaprağı çayı oldukça kolay hazırlanıyor.

Taze zeytin ağaçlarını toplayarak gölgede kurutabilir ya da aktardan kurutulmuş zeytin yaprağı satın alabilirsiniz.

  • 2 bardak suyu kaynatın ve ocaktan alın
  • Daha sonra içerisine bir tutam yaklaşık 10-15 tane zeytin yaprağı atın
  • Demlenmesi için en az 10 dakika beklemeniz gerekir. Ağzını kapatın ve demlenmeye bırakın
  • Günde 2 defa içebilirsiniz.

HER GÜN ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI İÇMENİN FAYDALARI


Zeytin yaprakları üzerinde yapılan araştırmalar oldukça fazla. Bu araştırmalar ışığında beslenmenize önerilen miktarda zeytin yaprağı çayı eklemek birçok hastalığa karşı vücudunuzun güçlenmesine destek olduğu söylenebilir.

  • Parkinson hastalığına karşı destekleyici:
    Zeytin yaprağının içeriğindeki Oleuropeinnin dopamin nöronlarının kaybını azalttığına dair araştırmalar var.
  • Hafızanızı güçlendirir, uzun vadede Alzheimer’e karşı etkilidir:
    Zeytin ağacının yapraklarındaki bazı bileşenler ve özellikle Oleuropein beyin fonksiyonlarını iyileştirebilir. Unutkanlığı azaltabilir. Uzun vadede Alzheimer’e karşı etkilidir.
  • Kötü kolesterolü 6 haftada düşürebilir:
    Zeytin yaprağı ekstraktının kolesterol seviyeleri üzerindeki etkilerini değerlendiren bir çalışmada 6 haftada kötü kolesterolün önemli ölçüde azaldığı gözlemlendi.
  • Yüksek tansiyonu engelliyor:
    2017'de yapılan bir çalışma, zeytin yaprağı ekstresinin tansiyonu düşürdüğünü gösterdi. Daha düşük bir kan basıncı, felç ve kalp krizi riskinizi azaltabilir.
  • Fazla kilolardan kurtulmanıza destek oluyor, obezite ile savaşıyor:
    2014 yılında yapılan bir çalışma, zeytin yaprağı özlerinin yüksek yağlı, diyete bağlı obeziteyi önlemedeki etkisini araştırdı.
  • Aritmi problemi olanlara iyi gelebilir:
    Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar zeytin ağacı yaprağı ekstratının kalp ritmi bozukluğunu düzeltmeye destek olduğunu gösterse de insanlar üzerinde daha çok araştırmaya ihtiyaç var.
  • Şeker hastaları için birebir!
    Zeytin yapraklarındaki antioksidanlar kan şekerinizi dengeleyerek sağlıklı seviyeleri korumak için stabilize etmeye yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini ve metabolizmayı güçlendiriyor:
    Zeytin yaprağı özü, oleuropeinin virüslere ve bakterilere saldırma ve onları etkisiz hale getirme yeteneği vücudunuzun daha etkin çalışmasına destek olur.
  • Kas gevşetici ve stresi azaltıcı etkiye sahiptir:
    Zeytin yaprağı çayı sizi stresten ve gerginlikten korur.

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYINI KİMLER İÇMEMELİ?

Tansiyon ve kalp ilacı kullanan kişilerin zeytin yaprağı çayını içmesi önerilmez.

Ayrıca gebelik ve emzirme döneminde de çayın doktor onayı ile tüketilmesi gerekir. Kas gevşetici ve rahatlatıcı olması yönüyle gebelik döneminde düşük riskini meydana getirebilir. Kullanmak isteyenler doktor ile görüşmelidir.

6 yaşın altındaki çocukların zeytin yaprağı çayı içmesi önerilen bir durum değildir.