Egzersiz - Diyet Her gün 1 bardak karanfilli su! Hem şifa dağıtıyor, hem zayıflatıyor

Her gün 1 bardak karanfilli su! Hem şifa dağıtıyor, hem zayıflatıyor

Paylaş
Her gün 1 bardak karanfilli su! Hem şifa dağıtıyor, hem zayıflatıyor

Manganez, K vitamini, potasyum, beta karoten… içerisinde yok yok! Karanfil suyu faydalarıyla sizi şaşırtacak! Karanfil doğanın en harika bitkilerinden biri. Asırlardan beri birçok doğal tedavi yönteminde etkili bir ilaç gibi kullanılıyor. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Soğuk kış günleri yaklaşıyor, bağışıklığınızı güçlendirecek, kilo kontrolünüzü artıracak ya da hormon fonksiyonlarına destek olacak bir şeyler arıyorsanız karanfili hayatınıza sokmanın vakti gelmiş olabilir.

Haberin Devamı

Mutlu bir güne uyanmanın formülü. Karanfil tükettiğinizde, vücudunuzu iyi hissettiren hormonlarla doldurduğu için mutlu hissetmeye başlarsınız. Araştırmalar onun stresi bile azaltabildiğini gösteriyor.

Elbette tek etkisi bu değil… Her gün bir miktar karanfil, kilo kontrolünden, kolesterol seviyelerine kadar birçok anlamda vücudunuza fayda sağlayacak.

Karanfilin faydalarını elde etmenin birçok güzel yolu var;

  • Karanfili doğrudan tüketebilirsiniz.
  • Çayınızı karanfil atabilirsiniz,
  • Karanfil çayı hazırlayabilirsiniz
  • Karanfilli su hazırlayabilirsiniz

Her gün 1 bardak karanfilli su!

Her gün bir bardak karanfilli su tüketmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek, sindirim sisteminizi iyileştirecek, ağız ve diş sağlığınızı güçlendirecek, kan şekerinizi dengeleyecek ve hatta kilo kontrolünüze destek olacak etkilere sahiptir.

  • Akşamdan hazırlayın: Her gün 1 bardak karanfilli su içmek için akşamdan 1 bardak suya 8-10 tane karanfil atarak sabaha kadar bekletebilir ve sabah uyandığınızda tüketebilirsiniz.
  • Kaynatarak deneyin: 1 su bardağı karanfil suyu için yaklaşık 1-1,5 su bardağı içme suyunu küçük bir tencereye alın. İçine 10 adet karanfil ilave edip kaynatın. Ardından elde ettiğiniz bu suyu süzdürüp içinden taneleri uzaklaştırın. Sıcak, ılık ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.

KARANFİL SUYU İÇMENİN FAYDALARI

Haberin Devamı

Onun en önemli faydalarından biri içeriğindeki yüksek miktardaki manganez. Kemik oluşumu, hormon fonksiyonları, kan şekeri düzeni, bağışıklık sistemleri fonksiyonları açısından oldukça önemli olan manganez için harika bir kaynak! Karanfil suyu günlük manganez ihtiyacınızın yarısından fazlasını karşılayabilecek kadar manganez içeriyor.

Sindirim sistemini dengeleyerek kilo vermeye destek oluyor.  Sabahları karanfilli su tüketerek, sindirim sisteminizi harekete geçirirsiniz. Bir çay kaşığı karanfil, sadece 6 kaloridir.

Karanfil metabolizmayı uyararak kalori yakımını arttırıyor.

İdrar söktürücü ve ödem attırıcı etkileriyle karanfilli su, vücutta ödem sonucu oluşan şişkinliklerin de yok olmasını sağlıyor

Kolesterol üzerinde de etkili! Baharat ayrıca antikolesteremik ve anti-lipid özelliklere sahiptir. Bu da kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

“Araştırmalar, karanfildeki bazı bileşiklerin insülin üretimini teşvik etmeye yardımcı olduğunu ve bunun da kan şekerini düşürdüğünü göstermiştir. Böylece karanfil suyu diyabet hastalarına son derece fayda sağlar.”

Her sabah karanfil suyu içerek, ağız ve diş sağlığınıza da destek vermiş olursunuz. Gece boyu ağzınızda biriken bakterileri uzaklaştırmak için birebirdir. Uygun ağız hijyeni ile birleştiğinde karanfil suyunun antibakteriyel özellikleri ağız sağlığınızı güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Haberin Devamı