Egzersiz - Diyet Bel bölgesini inceltmenin gerçek formülü!

Bel bölgesini inceltmenin gerçek formülü!

Paylaş
Bel bölgesini inceltmenin gerçek formülü!

Konu ister kıyafetinizden fışkıran karın yağları olsun, ister bel çevrenizde toplanan yağlar isterse ayva göbek! Karın bölgesinde biriken inatçı yağlardan kurtulmak kolay değildir. Düz ve şekilli karın bölgesi kıyafetlerinizin iyi görünmesini sağlamakla kalmaz vücudunuzu her daim fit ve güzel görünmesini sağlar. Dümdüz bir karna sahip olmak için bilmeniz gerekenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Dümdüz bir karna sahip olmak için karın bölgesini çalıştıracak hareketler yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Vücudumuz fazla yağları bel ve göbek çevresinde biriktirir.

Haberin Devamı

Herkesin, hatta düz bir karna sahip insanların bile biraz göbek yağı vardır. Bu normal, ancak çok fazla göbek yağı, sağlığınızı diğer yağların etkilemediği şekilde etkileyebilir.

Yağınızın bir kısmı cildinizin hemen altındadır. İnatçı viseral yağlar ise sağlıksız beslenme ile gün be gün artarak daha derinde, kalbinizin, akciğerlerinizin, karaciğerinizin ve diğer organlarınızın çevresinde birikir.

'Gizli' yağ olarak da bilinen viseral vücut yağı, göbeğin derinliklerinde depolanan, karaciğer ve bağırsaklar da dahil olmak üzere organların etrafına sarılmış yağdır. Dümdüz bir karna sahip olmak istiyorsanız viseral yağlardan kurtulmanız gerekir. Viseral yağlar, vücutta depolanan tüm yağın yaklaşık onda birini oluşturur. Çoğu yağ derinin altında depolanır ve deri altı yağ olarak bilinir.

Haberin Devamı

Viseral yağlardan kurtulmak kolay değildir!

Viseral yağın en önemli nedeni, özellikle ilave şeker ve basit karbonhidratlardır.

BÖLGESEL HAREKETLER NEDEN İŞE YARAMIYOR?

Dümdüz bir karna sahip olmak için bölgesel karın hareketleri yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz; inatçı viseral yağları bölgesel hareketlerle eritmek oldukça zordur. Bunun temel nedeni, vücudun enerji için depo olarak gördüğü bu yağların en son yakılmaya başlanmasıdır.

Bölgesel hareketler kaslarınızı şekillendirir ancak yağları yakmak için tüm vücudunuzun yoğun kalori harcamasını sağlayan kardio hareketlerine yönelmelisiniz. Bu vücudunuzun yağ oranını azaltarak viseral yağlardan kurtulmanıza neden olur. Böylece düzleşmeye başlayan karnınızı bölgesel hareketlerle şekillendirebilirsiniz

DÜMDÜZ BİR KARIN İÇİN NELER YAPILMALI?

Dümdüz bir karna sahip olmak kolay olmasa da beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız basit değişiklikler ve egzersizle neredeyse ilk günden itibaren karnınızı düzleştirmeye başlayabilirsiniz.

Tempolu yürüyüş, koşu, ip atlama gibi kalp atış hızınızı yükselten kardio hareketleri hızlı yağ yakımı için idealdir.

Her gün 30 dakikalık kardio hareketleriyle ter atarak vücudunuzdaki yağların hızla azalmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bununla birlikte beslenme sisteminizde yapacağınız bazı değişiklikler dümdüz bir karna sahip olmanızı sağlar.

  • Şeker ve tuz tüketiminizi minimuma indirin.
  • Beyaz ekmek, hamur işleri gibi basit karbonhidratlardan uzak durun
  • Bağırsak sisteminizi güçlendirin, probiyotik ve prebiyotik gıdalar tüketin
  • Bol bol sebze ve yeşillik tüketerek ihtiyacınız olan lif miktarını aldığınızdan emin olun
  • Baharatlar yağ yakımı için oldukça etkilidir. Kırmızı biber, karabiber gibi etkili baharatları beslenmenize ekleyin.
  • Günlük bitki çayı tüketiminizi artırın. Yeşil çay, zencefil çayı gibi yağ yakma konusunda destekleyici çaylardan tüketin.