Yaşam Iğdır haritası: Iğdır ilçeleri nelerdir? Iğdır hangi bölgede yer alır?

Iğdır haritası: Iğdır ilçeleri nelerdir? Iğdır hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Iğdır haritası: Iğdır ilçeleri nelerdir? Iğdır hangi bölgede yer alır?

Iğdır iline bakıldığı zaman birçok özelliği ile net bir şekilde dikkat çekmektedir. Haritadaki konumu, iklimi ve nüfusu ile birçok özellik ortaya koymaktadır. Bu özelliklere bakarak Iğdır ili hakkında önemli fikirler edinmek mümkündür. Iğdır Haritası, Iğdır ilçeleri nelerdir? Iğdır hangi bölgede yer alır sizler için ayrıntıları ile derledik.

Iğdır, Türkiye'de bulunan ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir il olarak karşımıza çıkar. Bu ilin asıl tanımı, Türkiye'nin en doğusunda kalan ili olarak açıklanabilir. Ülkemizde bulunan bu ilimiz, Türkiye'ye komşu olan 3 ülke ile il sınırına sahip tek il olması ile de Iğdır'ı diğer kentlerden ayıran bir özelliğe sahiptir. Kendine has olan özellikleri olan Iğdır, Ağrı Dağı gibi önemli ve büyük bir dağı her yerden görme imkanına sahip bir il olarak tanımlanır.

Haberin Devamı

 


IĞDIR HARİTASI

Iğdır Türkiye haritasında Ağrı'ya yakın bir bölgede yer alır. Aynı zamanda Erzurum Kars gibi şehirlere oldukça yakınlığı bulunan bir il olarak bilinmektedir. Bununla birlikte Van, Muş ve Ardahan gibi iller de Iğdır şehrine komşu iller olarak sıralanabilir. Ülkemizin en doğusunda yer alması da Iğdır ilini ayıran en önemli özellikleri arasında sayılabilir.

 

IĞDIR İLÇELERİ NELERDİR?

Iğdır iline ait olan şehir merkezi ile birlikte toplamda 4 adet ilçesi bulunmaktadır. Iğdır şehrine ait olan tüm ilçeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Merkez,
  • Aralık,
  • Karakoyunlu,
  •  Tuzluca olarak sıralanabilir.

Bu ilçelerin merkeze en uzak mesafede olanı ise Tuzluca olarak geçer. Karakoyunlu ilçesi ise en yakın mesafede bulunmaktadır. İl merkezine bağlı olan ve merkez olarak geçen ilçenin ​​bir kısmı da Ağrı Dağı yüz ölçümünün yaklaşık üçte biri olan kısmı Suveren Köyü sınırı dahilinde yer alır.

Haberin Devamı

 

IĞDIR HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Doğu Anadolu Bölgesi’nin Erzurum-Kars havzasında yer alan İl aynı adı taşıyan ovanın güney kenarı noktasında, Ağrı Dağı’nın kuzey batı ve eteklerinde kurulmuştur. Kuzeydoğu ve kuzey sınırını Aras Nehri, bu nehrin yatağı boyunca ilerleyen Ermenistan sınırını teşkil eder.

Iğdır şehri Türkiye'de yer alan bir şehir olmasının yanı sıra şehir bölge olarak Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Kars ve Erzurum gibi kentler ile yakın komşu konumunda olan bir ilimizdir. Erzurum Kars havzasında yer alan ve konumu itibari nedeniyle Türkiye'nin en doğusunda yer alan il olarak da tanımlanmaktadır.

Bu il merkezine bağlı olan merkez hariç 3 ilçe bulunmaktadır. Merkezde bulunan Suveren köyü, Ağrı Dağı'nın yüzölçümünün büyük bir kısmını kapsar. Bu özelliği ile de önemli ve adı duyulan bir il olarak namı duyulmaktadır.