Pratik Bilgiler Karaman haritası: Karaman ilçeleri nelerdir? Karaman hangi bölgede yer alır?

Karaman haritası: Karaman ilçeleri nelerdir? Karaman hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Karaman haritası: Karaman ilçeleri nelerdir? Karaman hangi bölgede yer alır?

Karaman şehri İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Ancak aynı zamanda Akdeniz bölgesine oldukça yakın bulunduğunu söylemek gerekir. Karaman Haritası: Karaman ilçeleri nelerdir? Karaman hangi bölgede yer alır sizler için derledik.

 Toplamda 6 tane ilçesi bulunması ile beraber Karaman bir tane ilçe merkez üzerinden yönetilir. Aynı zamanda İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan şehir, daha çok Akdeniz Bölgesi'nin iklim şartlarını barındırır. Çünkü komşuları ile beraber Akdeniz Bölgesi'nde oldukça yakın bir noktada bulunduğunu söylemek mümkün. Diğer yandan bölgesel açıdan tarım ve hayvancılık ile ticari noktada da önemlidir.

Haberin Devamı

 

KARAMAN HARİTASI: KARAMAN İLÇELERİ NELERDİR?

Karaman toplamda 6 ilçeye sahip olan ve bir tane de merkez ilçesi bulunan bir şehirdir. Böylece 5 tane ilçesi merkez ilçenin etrafında toplanmış şekilde bulunur. İlçelerin bazıları Mersin ve Antalya ile beraber Konya'ya komşudur.

 - Karaman il merkez

 - Ayrancı

 - Başyayla

 - Ermenek

 - Kazım Karabekir

 - Sarıveliler

 Bu şekilde yukarıdaki farklı ilçeleriyle birlikte Karaman şehri ön plana çıkar. Özellikle de ilçelerinin hemen hepsi farklı şekillere komşu olarak sınır çizgisine sahiptir. Böylece İç Anadolu ile Akdeniz Bölgesi arasında bir geçiş noktası olarak da kullanıldığını ifade etmek mümkün.

KARAMAN HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Türkiye'nin bölgeselini okuduğu en önemli şehirlerinden biri olarak Karaman öne çıkar. Çünkü İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan şehir, aynı zamanda Adana ve Konya ile Antalya şehirlerine komşudur. Bu da Akdeniz ile İç Anadolu Bölgesi arasında bir geçiş noktası olmasına olanak verir.

Haberin Devamı

 Aynı zamanda bu durum ticari ile tarım ve hayvancılık noktasında şehri önemli bir noktaya taşımaktadır. Hem İç Anadolu hem de Akdeniz şehrinin iklim şartlarını Taşıyan Kahraman, daha çok Akdeniz Bölgesi'ne yakınlığı ile ön plana çıkar. Antalya şehrine sınırı olması üzerinden Akdeniz kıyısına yakın bir noktada çizgisi olduğunu söylemek gerekir.

 

KARAMAN ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Karaman şehrinin en önemli ekonomik faaliyetlerinden biri olarak gıda sektörü ön plana çıkar. Aynı zamanda imalat sektöründe de önemli bir yer tuttuğunu söylemek gerekir. Tarımsal ve hayvansal üretime dayalı olarak öne çıkan imalat sanayisi, Türkiye'nin dört bir tarafına ürün ulaştırır.

Faal nüfusun yaklaşık olarak %58 kadarı tarım ile ilgilenir. Diğer yandan Antalya ve Mersin şehrine yakınlığı doğrultusunda turizm açısından da önemlidir. Tarihi ve kültürel bakımdan yine turizm açısından farklı zamanlarda ziyaret edilen bir şehirdir.