Pratik Bilgiler Düzce Haritası: Düzce ilçeleri nelerdir? Düzce hangi bölgede yer alır?

Düzce Haritası: Düzce ilçeleri nelerdir? Düzce hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Düzce Haritası: Düzce ilçeleri nelerdir? Düzce hangi bölgede yer alır?

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Düzce aynı zamanda Karadeniz'e kıyısı olan bir şehirdir. Nemli ve aynı zamanda fazla sert olmayan bir iklime sahip olduğunu söylemek mümkündür. Düzce Haritası: Düzce ilçeleri nelerdir? Düzce hangi bölgede yer alır? İşte, tüm detaylar.

Direkt olarak Karadeniz Bölgesi'nin etkilerini en iyi şekilde yansıtan bir şehir olarak Düzce öne çıkar. Aynı zamanda toplamda 8 ilçeye sahip bir şehirdir. İstanbul'a olan yakınlığı ile birlikte yine önemli bir yer taşıdığını söylemek mümkün. O yüzden ticaret ile beraber aynı zamanda tarım ve hayvancılık noktasında da önemli bir şehirdir.

Haberin Devamı

 

DÜZCE HARİTASI: DÜZCE İLÇELERİ NELERDİR?

Düzce şehri toplamda 8 tane ilçesi bulunan bir il olarak öne çıkar. Bu şehirler Düzce merkezinin etrafında toplanmış 7 tane ilçeden oluşur. Aynı zamanda buna bir de il merkezi eklendiğinde 8 tane ilçe olarak ifade edilir.

 - Düzce il merkezi

 - Akçakoca

 - Cumayeri

 - Çilimli

 - Gölyaka

 - Gümüşova

 - Kaynaşlı

 - Yığılca

Bu şekilde yukarıda verilen isimleri doğrultusunda Düzce şehrinin ilçeleri öne çıkar. İlçelerden bazıları Zonguldak ve Bolu ile beraber Sakarya şehirlerine komşudur. Bazı ilçeleri ise Karadeniz'e kıyısına bağlıdır.

 

DÜZCE HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Düzce Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehirleri içerisinde gelir. Karadeniz kıyısına sınırı bulunan bir şehir olması ile beraber, bu yönüyle önemli bir yer taşır. Aynı zamanda bölge ve bulunduğu yer itibariyle Sanayi ve ticari açıdan da öne çıkar.

Haberin Devamı

Çünkü İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere pek çok önemli sanayi şehrine yakınlığı bulunur. Kıyı kesimlerde meydana gelen nemli ve sert olmayan bir iklim üzerinden Karadeniz Bölgesi iklimini en iyi şekilde yansıtır. Çevresinde Bolu ve Zonguldak ile Sakarya şehirlerine komşu olarak ifade edebilir.

 

DÜZCE ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Özellikle Düzce şehri için ekonomik faaliyetler içerisinde tarım ve hayvancılık önde gelir. Bu noktada büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile birlikte kümes hayvancılığının öne çıktığını söylemek mümkün. Diğer yandan İstanbul ve Kocaeli gibi şehirlere yakınlığı üzerinden ticari ve sanayi alanda da gelişim göstermeye devam etmektedir.

Büyük depremden sonra her ne kadar sanayisi önemli oranda etki almış olsa bile, bu zamana kadar gelişim gösterdiğini söylemek gerekir. Diğer yandan Karadeniz'e kıyısı olması ile birlikte balıkçılık yönü de gelişim göstermiş şehirler içerisinde bulunur. Diğer yandan organize sanayi ve ticaret kapsamında gelişim göstermeye devam etmektedir.