Pratik Bilgiler 264 telefon kodu nerenin? 0264 alan kodu hangi şehrin?

264 telefon kodu nerenin? 0264 alan kodu hangi şehrin?

Paylaş
264 telefon kodu nerenin? 0264 alan kodu hangi şehrin?

Her ilin kendine has bir telefon kodu bulunmaktadır. Bu telefon kodları aracılığıyla bir şehirden başka bir şehri ya da şehir içinde başka bir sabit hat olan telefon numarasını aramak mümkündür. 264 telefon kodu nerenin ve 0264 alan kodu hangi şehrin olduğu hakkında merak edilenleri derledik.

İlden ile değişiklik gösteren telefon kodlarının baş kısımları aynı olsa da devamında gelen 3 haneli bir kod daha bulunmaktadır. Bahsedilen bu 3 haneli kod ili ait olan ilçeye özgü telefon alan kodudur. Bu 3 haneli kod sayesinde bir ile ait diğer ilçeleri de aramak mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Bir kişi eğer bir ile ait telefon alan kodunu girdikten sonra ilçeye ait olan alan kodunu da girerek aramak istediği sabit telefon hattına ulaşmak istiyorsa devamında ulaşmak istediği kişinin numarasını da tuşlayarak rahatlıkla karşı taraftaki insanları arayabilmektedir.

264 TELEFON KODU NERENİN?

Bu telefon kodunun kullanıldığı il Sakarya'dır. Bu şehre ait olan telefon kodu sayesinde Sakarya'da ulaşılmak istenilen sabit telefon hatlarına kolay bir biçimde ulaşılabilmektedir.

Sakarya ili ticaret, turizm ve sanayi faaliyetlerinin yoğun olduğu bir olmakla beraber telefon trafiğinin de bol olduğu şehirlerden birisidir. Bu sebeple Sakarya'da bulunan bir kişiyi aramak istediğinizde 264 numaralı telefon kodunun aramak istediğiniz bireyin telefon numarasının önünde tuşlamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

 0264 ALAN KODU HANGİ ŞEHRİN?

Sakarya iline ait olan bu telefon kodu sayesinde hem şehir içerisinde telefonla ulaşım sağlanabilmekte hem de şehir dışından kişilerin bu ilde yaşamını sürdüren bireylere ulaşması imkanı sağlanmaktadır. 0264 alan kodu ile birlikte kullanılan ilçelere ait olan kodlar sayesinde de Sakarya'da özel bulunan ilçelere telefon ile iletişim mümkündür.

 

 İlçelerin telefon kodları incelendiğinde Adapazarı'nın 720, Akyazı'nın 418, Ferizli'nin 781, Geyve'nin 517, Hendek'in 614, Karapürçek'in 471, Karasu'nun 718, Kaynarca'nın 871, Kocaali'nin 812, Pamukova'nın 551, Sapanca'nın 582, Serdivan'ın 211, Söğütlü'nün 681 ve son olarak Taraklı ilçesine ait telefon alan kodu ise 491 olarak öne çıkmaktadır. Kişiler eğer bu ilçelere ulaşmak istiyorsa alan ilin alan kodundan sonra ilçelerin alan kodunu tuşlaması gerekmektedir.