Pratik Bilgiler 38 telefon kodu nerenin? +38 alan kodu hangi ülkenin?

38 telefon kodu nerenin? +38 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
38 telefon kodu nerenin? +38 alan kodu hangi ülkenin?

Dünya da bulunan tüm ülkelerin iletişimi, belirlenen ülke kodları yardımı ile gerçekleşmektedir. Özellikle telefon, cep telefonu ve bu bağlamda az da olsa kullanılan fax cihazları için ülke kodlarını öğrenmek ve buna göre kullanmak önemlidir. 38 telefon kodu nerenin? +38 telefon kodu hangi ülkenin? İşte, tüm detaylar.

 Türkiye dahil olmak üzere tüm ülkelerin telefon ile iletişiminde ön alan kodu kullanılmaktadır. Alan telefonu o ülkenin kimliğini yansıtmaktadır.

Haberin Devamı

 38 TELEFON KODU NERENİN?

Dünya ülkelerinin yurtdışı telefon görüşmeleri konusunda alan kodlarına ihtiyaç duymaktadır. Bu bakımdan +380 veya +38 olarak bilinen alan kodu Ukrayna ülkesine aittir. Farklı bir ülkeden Ukrayna araması yapmak için +38 kod öncelikle girilmesi ardından ilgili numarayı telefona tuşlamak yeterli olacaktır.

Telefon alan kodları yurtiçi ve yurtdışında farklı şekillerde kullanılmaktadır. Yurtiçi şehirlerarası görüşmeler esnasında 0 380 ve telefon numarası girilmesi halinde Düzce telefonuna bağlanılmış olacaktır. +38 ile başlayan bir alan kodu girişi yapıldığında ise yurtdışı ülke araması gerçekleştirilmektedir. +38 alan ön kod girilerek telefon numarası girilmesi halinde Ukrayna ulaşılabilmektedir.

Haberin Devamı

Türkiye den Ukrayna aranması halinde yurt dışı arama olarak kayda geçmektedir ve yurtdışı ücretlendirmesi gerçekleşmektedir. Ancak internet üzerinden yapılan aramalar internet datası üzerinden gerçekleştiğinden herhangi bir yurtdışı araması olarak kabul edilmemekte ve ekstra bir ücret yansımamaktadır.

 +38 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

 +38 telefon ile iletişim kurulması halinde Ukrayna'ya ait telefon alan kodu olarak tanımlanmaktadır. Ukrayna, eski SSCB şimdi Rusya topraklarında özgürlüğü ilan eden ve başkenti Kiev olan genellikle Rusların yaşadığı bir ülke olarak bilinmektedir.

 Ukrayna ortalama 43 milyon nüfusu ile bilinmektedir. Doğu bloku olarak bilinen Doğu Avrupa ülkesi olarak bulunmaktadır. Doğu Avrupa ülkeleri iklim olarak ılık bir iklime sahiptir. Yazlar sıcak kışları ise çok soğuk olmayan bir hava durumuna sahiptir.

Yurtdışı aramalarında kullanılan alan kodu ile yapılan görüşmeler yurtdışı araması olarak geçmekte ve ülkeler arası belirli yurtdışı tarifeleri uygulanmaktadır. Avrupa ülkeleri arasındaki yurtdışı görüşmeleri farklı ücretlendirilirken kıtalar arası ülkeler arasındaki ücretlendirme farklı olmaktadır.