Pratik Bilgiler 3 harfli kelimeler nelerdir? En sık kullanılan 3 harfli sözcükler...

3 harfli kelimeler nelerdir? En sık kullanılan 3 harfli sözcükler...

Paylaş
3 harfli kelimeler nelerdir? En sık kullanılan 3 harfli sözcükler...

3 harfli kelimeler, en fazla iki eceli sözcüklerdir. Kısa olan 3 harfli kelimeler bazen bir durumu anlatacağı gibi bazen bir eşyayı da belirtebilir. 3 harfli kelimelerin sayısı diğer kelimelere oranla biraz daha azdır. Bunun nedeni daha az harf sayısı içermesidir. 3 harfli kelimeler nelerdir ve en sık kullanılanlar hangileridir? Merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

3 harfli kelimelerin literatür kayıtlarında yer alan sayısı 765 adettir. Lakin her geçen gün dilimize yeni sözcükler eklenmektedir. Bu sözcüklerden bir kısmı da 3 harfli kelimeler olabilir. 

Haberin Devamı

3 HARFLİ KELİMELER NELERDİR?

3 harfli kelimen çoğu 2 hecelidir. Çünkü harf sayısı azdır ve başka bir hece oluşturmaz. İşte, 3 harfli kelimelerin bazıları;

Ağa, Asi, Arı, But, Bot, Boy, Bal, Cep, Caz, Çek, Çöp, Çim, Dev, Dil, Dal, Dün, Efe, Ela, Ego, Fiş, Fok, Fön, Gam, Gaz, Göl, Haz, Hep, His, Irz, İnç, İma, Jön, Kan, Kar, Kod, Kot, Kış, Laf, Laz, Mal, Mat, Mil, Nam, Nem, Oba, Org, Öge, Örs, Pek, Pay, Pos, Rus, Ray, Söz, Saç, Şov, Taş, Tır, Ulu, Üst, Yay, Zil.

EN SIK KULLANILAN 3 HARFLİ SÖZCÜKLER

3 harfli kelimelerin hepsini günlük hayatta kullanmak pek de mümkün değildir. Sizler için en çok kullanılanlarını şu şekilde sıraladık;

Abi, Acı, Ada, Akü, Ayı, Aşk, Bağ, Boş, Buz, Cam, Cüz, Çam, Çay, Dağ, Diş, Diz, Düz, Ege, Ebe, Ece, Fal, Fil, Fit, Gar, Gen, Göç, Hak, Han, Huy, Irk, Isı, İlk, İyi, Jel, Jet, Kaz, Kek, Kök, Kil, Kür, Kuş, Lif, Led, Lav, Maç ,Muz, Mis, Nal, Naz, Nur, Oya, Ons, Oda, Oje, Ölü, Örf, Öte, Pis, Puf, Pöç, Raf, Ruj, Süt, Saz, Şal, Ten, Toz, Ütü, Yem, Zam.

Haberin Devamı