Pratik Bilgiler Derin zıt anlamlısı nedir? Derin kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Derin zıt anlamlısı nedir? Derin kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Derin zıt anlamlısı nedir? Derin kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Günlük yaşamda sıklıkla kullanılan sıfatlardan biri de derin kelimesidir. Bu kelimenin kökeni merak edilirken eş ve zıt anlamları oldukça araştırılmaktadır. Derin kelimesinin zıt anlamını öğrenerek özellikle sözel sınavlarda birçok soruda fayda görmek mümkündür. Aynı zamanda pek çok farklı alan için taşıdığı anlam ile birlikte doğrudan kullanılmaktadır. Derin zıt anlamlısı nedir? Derin kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? İşte, tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Eş anlamlı karşılığı dip ve koyu olan derin kelimesinin bir adet zıt anlamlısı bulunmaktadır. Göl, akarsu ve deniz gibi kavramlar için derinliği çok az anlamına gelen sığ kelimesi, derinin zıt anlamlısı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

DERİN ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Derin kelimesinin zıt anlamlı karşılığı merak edilen bilgiler arasında yer almaktadır. Bu kelimenin zıt anlamı ise ‘sığ’ kelimesidir ve yalnızca bir adet karşılığı vardır. Derinliği çok az ve ya yeterli olmayan anlamına gelen sığ yüzeyde kalan gibi anlamlara da sahip olmaktadır.

Bu anlamlar neticesinde sığ kelimesi öne çıkmaktadır. Özellikle deniz veya göl ile birlikte bu gibi yerler için kullanılan bir kelimedir. Ayrıca sığ kelimesi derin kelimesinin tam olarak zıt anlamlısı olsa da başka anlamları ile kullanım imkanı tanımaktadır.

DERİN KELİMESİNİN ZIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Derin kelimesinin taşıdığı anlam ile birlikte zıt karşılığı olarak sığ kelimesi öne çıkmaktadır. Birbirini anlam itibariyle tam olarak karşılamaları nedeniyle zıt sözcükler olarak geçmektedir. Böylelikle sığ ve derin kelimesi de birbirinin zıttı olarak farklı yerlerde amacına uygun kullanılabilir.

Haberin Devamı

 TDK’YA GÖRE DERİN KELİMESİNİN ZIT ANLAMLISI

TDK sözlüğüne bakıldığı zaman derin sözcüğü için bir adet zıt anlamlı sözcük yer almaktadır. Bu doğrultuda kelimenin zıt anlamı ‘sığ’ sözcüğüdür. Derin olmayan ve dip kısmının yüzeye daha yakın bölümü olarak tanımlanmaktadır.