Pratik Bilgiler Doğal zıt anlamlısı nedir? Doğal kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Doğal zıt anlamlısı nedir? Doğal kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Doğal zıt anlamlısı nedir? Doğal kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Sözcükler içerisinde birçoğunun karşıt anlamlısı olduğu bilinir. Bu karşıt anlamlı olan sözcükler birbirleri yerine kullanılmazlar. Çünkü zıt anlamlı sözcüklerde cümlenin anlamı değişir. Buna göre doğal kelimesinin zıt anlamlısı ise yapay sözcüğüdür. Sizler için Doğal zıt anlamlısı nedir? Doğal kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir sizler için ayrıntıları ile Posta.com.tr okurları için derledik.

Doğal sözcüğü dilimizin yaygın kullanılan kelimeleri arasındadır. Günlük dilde bu sözcüğe sıkça denk gelmek mümkündür. Bundan dolayı doğal sözcüğünü birçok yerde rahatça kullanmak mümkündür. Bu sözcüğün sahip olduğu tek zıt anlamlı sözcük ise yapay olarak bilinir.

Haberin Devamı

 DOĞAL ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Doğal sözcüğünün zıt anlamlısı olarak yapay sözcüğünü kullanmak doğru olur. İki kelimenin anlamı da zıt yani karşıt şekildedir. Bu yüzden iki kelime arasında karşıtlık söz konusu olur.

Karşıt olan sözcükleri bulması çok zor değildir. Tabi bunu yapmak için sözcüğün sahip olduğu anlamı bulmak gerektiği bilinmektedir. Buna göre bakıldığı zaman karşıt olan sözcükler arasında doğal ve yapay yer alır.

DOĞAL KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Doğal kelimesi için yapay olmayanın tersi şeklinde yorum yapmak mümkündür. Ayrıca doğal sözcüğü doğada bulunan ve doğayla ilgili olan anlamlarına gelir. Ancak yapay sözcüğüne baktığımız zaman sözcüğün anlamı doğalın tam tersidir. Doğal sözcüğünün tam tersi olarak yapay sözcüğü için doğal olmayan doğada yer almayan tanımı yapılır. Buda iki sözcüğü karşıt yapmaktadır. Doğal sözcüğü karşıtı yapay kelimesidir. Doğal sözcüğünün zıt anlamlısı ile alakalı cümle örnekleri;

Haberin Devamı
  • Aldığımız peynir son derece doğal bir tada sahip.
  • Aldığımız tereyağının yapay olduğu tadından kolayca belli.

Doğal şartlar altında üretilen bu ürünler için güvenilir demek doğru olur.

Yapay bir şekilde üretim yapılması müşterileri pekte memnun etmedi.