Pratik Bilgiler Ödül zıt anlamlısı nedir? Ödül kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Ödül zıt anlamlısı nedir? Ödül kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Ödül zıt anlamlısı nedir? Ödül kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Ödül, yaptığı işten dolayı birine verilen hediye ya da armağan anlamında kullanılan bir sözcüktür. Ödül kelimesinin anlamı kadar zıt anlamlısı olan sözcükler de merak edilen konulardandır. Ödül sözcüğünün zıt anlamlısı olan sözcükler ceza, karşılık ve mücazat olarak tespit edilmiştir. Ödül kelimesinin zıt anlamlısı ve karşıt anlamlıları hakkında merak edilen tüm ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Ödül, Türkçede sıklıkla kullanılan ve kullanım alanı geniş olan bir sözcüktür. Ödül kelimesine karşıt anlamlı olarak ceza, karşılık ve mücazat kelimeleri kullanılır.

Haberin Devamı

ÖDÜL ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Zıt anlamlı olan kelimeler birbirinin zıttı durumları ifade etmek için kullanılan kelimelerdir. Türkçede çok fazla kelime olmasından dolayı birbirinin karşıtını ifade eden kelimeler de bulunmaktadır. Ödül kelimesi de dilimizde zıt anlamlısı olan bir sözcük olarak karşımıza çıkar.

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre ödül kelimesinin üç farklı zıt anlamlısı vardır. Bu kelimelerin her biri ödül sözcüğünün karşıt durumunu ifade eden sözcüklerdir. Ödül sözcüğünün zıt anlamlısı veya karşıt anlamlısı olan sözcükler arasında ceza, karşılık ve mücazat kelimeleri vardır.

ÖDÜL KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Ödül, dilimize Moğolca dilinden geçmiş bir kelime olmasına rağmen günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir kelime olarak tespit edilmiştir. Ödül, yaptığı bir davranış ya da işten dolayı birisine verilen armağan, hediye anlamına gelen bir kelimedir. Ödül, olumlu bir durum ifade ettiğinden zıt anlamlılarının daha olumsuz bir durumu anlatması beklenir.

Haberin Devamı

Ödül, dilimizde çok kullanılan bir sözcüktür ve bu nedenle internet üzerinden hem anlamı hem de zıt anlamlıları araştırılır. Ödül kelimesinin karşıt durumunu ifade etmek isteyen kimselerin bu durumu mücazat, karşılık ya da ceza kelimeleri ile anlatmaları beklenir. Dilimizde her ne kadar çoğu kelimenin zıt anlamlısı olsa da bazı kelimelerin zıt anlamlıları olmayabilir.