Pratik Bilgiler 30’lu yaşlarda cilt sağlığını korumanın yolları

30’lu yaşlarda cilt sağlığını korumanın yolları

Paylaş
30’lu yaşlarda cilt sağlığını korumanın yolları

Cildimizi ne kadar korumaya çalışırsak çalışalım çevresel faktörlerden olumsuz etkilenebilir. Bunlara zararlı güneş ışığı ve çevre kirliliği de dahildir. Cildinizi korumanın yolu düzenli bakım yapmaktan geçiyor. Cildin kolayca temizlenmesi için bireysel ihtiyaçlara uygun olarak tasarlanmış etkili cilt bakımı. Cilt bakımında en büyük hata cilt tipinize ve cilt asit miktarınıza uygun olmayan bir temizleyici kullanmaktır. Bu tür cilt bakımı cildi iyileştirmek yerine sadece zarar verecektir.

Dermatolog Dr. Zahide Eriş, herkes için bir dönüm noktası olan otuzlu yaşlarda cilt sağlığını koruma sırlarını sizler için derledi.

Haberin Devamı

 

Doğru cilt bakımı rutininin en önemli kısmı cilt tipinize uygun ürünler kullanmaktır

Genel olarak herkes için geçerli olan bir kural, kullanım sonrasında kendinizi gergin ve kuru hissetmenize neden olmayacak ürünleri seçmektir. Kullanılacak ürün kişinin cilt tipine uygun olsa bile kişinin geçirdiği hastalığa göre de karar verilmelidir. Yağlı cilde sahip kişilerin cildini nemlendirmekten kaçınması yaygın bir hatadır. Her cilt tipinin neme ihtiyacı vardır. Yağlı cilde sahip kişilerin cilt tiplerine uygun ürünleri seçmeleri gerekmektedir. Kuru cilt daha fazla neme ihtiyaç duyabilir. Alanında uzman bir dermatoloğun önerdiği hyalüronik asit içeren bir krem ​​kullanılabilir.

Rutininize yaşlanma karşıtı ürünleri dahil edin!

Haberin Devamı

Anti-aging uygulamalarda yaşlanma süreci başlamadan önce önlem alınması gerekmektedir. Bunun arkasındaki mantık şudur; yaşlanma karşıtı ürünleri cilt bakımı rutininize erken yaşlarda (örneğin otuzlu yaşların başında) dahil etmeye başlarsanız, kırklı yaşlarda yaşlanma karşıtı ürünler kullanmaya başlamanıza kıyasla daha az cilt belirtileri yaşayacaksınız. Cilt lekelerinin ortaya çıkmasını beklemenize gerek yok, çünkü gençken yaşlanma karşıtı ürünlerin önleyici kullanımı cilt yaşlanmasının geciktirilmesine yardımcı olabilir.

Kuru cildiniz varsa, yağ üretimini dengeleyen yaşlanma karşıtı ürünler kullanmalı, karma veya yağlı bir cilde sahipseniz doğru miktarda ürünlere odaklanmalısınız. Çok hassas bir cildiniz varsa alanında uzman bir kişiden destek almalısınız. Güneş kremi, kullanacağınız yaşlanma karşıtı ürünler listenizin başında olmalıdır çünkü erken yaşlanma belirtilerini azaltmanın yolu her gün güneş kremi kullanmaktır. Güneşe maruz kalmak cildin yaşlanma sürecini büyük ölçüde etkileyebileceğinden koruyucu ürünler kullanmak faydalı olacaktır. Bu nedenle her gün cildinize güneş kremi sürmelisiniz.

Bu iki tavsiye herkes ve her cilt tipi için önemlidir

Cildin yaşlanmasını tetikleyen faktörlerden biri de güneşin zararlı UV ışınlarıdır. Güneşin zararlı UV ışınları cildi yorabilir ve cilt kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle dört mevsim güneş kremi ile korumalısınız.

Haberin Devamı

Ayrıca cildiniz için bol su içmeniz önemlidir. Ayrıca günde en az iki litre su içerek de cildinizi destekleyebilirsiniz.

Cildin periyodik aralıklarla bakıma ihtiyacı vardır. Bu bakım her ne kadar birçok kişi tarafından evde yapılmaya çalışılsa da her zaman istenilen sonuç elde edilmeyebilir. İsminden de anlaşılacağı üzere profesyonel cilt bakımı yeni nesil uygulamalar kullanılarak yapılır.

Profesyonel cilt bakım uzman dermatologlar ve hekimler gözetiminde cildin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleşir. Cilt için gerekli peeling ve maskeler hazırlanır. Hazırlanan bu maskeler içerisinde vücuda uyumlu üretilen vitamin, mineral ve meyve asitleri bulunur. Yapılan tüm aşamalardan sonra sildin pH dengesi sağlanır ve cilt nefes almaya başlar.