Pratik Bilgiler 34/b trafik kazası nedir? 34/b cezası ne kadar, kaç TL?

34/b trafik kazası nedir? 34/b cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
34/b trafik kazası nedir? 34/b cezası ne kadar, kaç TL?

Verilen süre içerisinde araç muayenesini yaptırmayan kişiler için 34/B trafik cezası öne çıkmaktadır. Her sene belirlenen yüzdeler doğrultusunda güncellenerek farklı miktarlar üzerinden ele alınan bir cezadır. 34/B trafik kazası nedir? 34/B cezası ne kadar, kaç TL? 34/B trafik cezası hakkında merak edilenler.

Karayolları trafik kanunu kapsamında birçok farklı trafik cezası ön plana çıkar. Özellikle bu cezalar belirlenmiş olan kanunlara uymamak veya zamanında uygulamaları gerçekleştirmemek ile ele alınır. Bunlar içerisinde 34/B trafik cezası önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı

34/B TRAFİK KAZASI NEDİR?

En çok yaşanan ve aynı zamanda uygulanan trafik cezalarından biri olarak 34/B cezası gelmektedir. Özellikle bu ceza Karayolları Trafik Kanunu'na göre verilen süre içerisinde araç muayenesini gerçekleştiremeyen vasıtalar için verilmektedir.

Üstelik veren süre içerisinde muayenenin yapılmadığı takdirde faizli bir şekilde bu durum daha da yükseğe çıkabilir.

Daha sağlıklı ve güvenli şekilde seyir alabilmek ve kazaların yaşanmamasını sağlamak amaçlı önemli bir yere sahiptir. Aracın hem iç hem de dış yapısı doğrultusunda tüm muayenelerin eksiksiz bir şekilde yapılmış olması gerekir.

34/B CEZASI NE KADAR?

Araç muayenelerini yaptırmadığı tespit edilen ve verilen süre içerisinde muayeneyi gerçekleştirmeyen kişiler için bu ceza öne çıkmaktadır. Aynı zamanda her sene güncellenerek değişkenlik gösteren bir ceza miktarı olarak verilir. Muayenenin verilmiş olan bir zaman içerisinde yaptırılmadığı süre geçtiği vakit bu ceza gelir.

Haberin Devamı

Yeni yıl itibariyle şu an için 3.135 TL gibi bir cezanın bulunduğunu söylemek mümkündür. Özellikle bu cezanın uygulanması ile birlikte aynı zamanda Araç trafikten men edilir. Yeniden verilen süre içerisinde araç muayenesinin yapılması beklenir. Böylece cezanın ödenmesi ile birlikte muayenenin yapılmasının ardından araç yeniden trafiğe çıkabilir.

 34/B TRAFİK CEZASI KAÇ TL?

Trafik kanunları kapsamında en çok merak edilen cezalardan biri olarak 34/B cezası yer almaktadır. Bu ceza bütün farklı marka ve modellerdeki araçların verilen süre içerisinde muayenesinin yapılmaması ile ortaya çıkar. Süreyi aşan ve muayeneyi gerçekleştirmeyen araçlar için şu an 3.135 TL gibi bir ceza verilir.

Aynı zamanda sadece bu cezanın verilmesi ile kalınmaz. Bunun yanı sıra araç trafikten men edilir ve muayene gerçekleştirilene kadar ceza devam eder. O yüzden hem ceza yememek hem de trafikten men edilmemek için zamanında muayenenin yapılması gerekmektedir.

34/B TRAFİK CEZASI ÖDENMEZSE NE OLUR?

Zamanında bu trafik cezasını ödenmemesi ile birlikte iki farklı durum ortaya çıkmaktadır. Bunlardan biri ödenecek olan cezanın faizli olarak yeniden ödenmek zorunda kalınmasıdır. Güncel bilgiler ve miktarlar doğrultusunda yüzde üzerinden ele alınır.

Haberin Devamı

Aynı zamanda araç muayenesi yapılana kadar araç trafikten men edilir. Böylece yasal düzey doğrultusunda araç herhangi bir şekilde trafiğe çıkamaz ve seyir alamaz. O yüzden ceza yememek için her sene düzenli olarak ve zamanında muayenenin yapılması önemlidir.