Pratik Bilgiler 389 telefon kodu nerenin? +389 alan kodu hangi ülkenin?

389 telefon kodu nerenin? +389 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
389 telefon kodu nerenin? +389 alan kodu hangi ülkenin?

Bir Balkan ülkesine ait numara olması ile birlikte 389 Türkiye üzerinden de devamlı şekilde kullanılır. Ülke alan kodu olarak öne çıkan bu numara, karşılıklı ve güvenli bir iletişim yolu sağlamaktadır. 389 telefon kodu nerenin? +389 alan kodu hangi ülkenin? 389 alan kodu hakkında merak edilenler.

Ülkeler arası sabit hatlara ulaşım sağlamak için o ülkelerin alan kodlarını kullanmak gerekir. Alfabetik sıraya göre gerçekleştirilmiş olan bu alan kodları her ülkeye özel olarak verilmiştir. Bunlar içerisinde 389 alan kodu Türkiye'de merak edilen numaralar arasında geliyor.

Haberin Devamı

 

389 TELEFON KODU NERENİN?

Bir Balkan ülkesi olarak ifade edilebilecek Kuzey Makedonya adına 389 telefon kodu öne çıkmaktadır. 1991 yılında Yugoslavya’dan ayrılmak suretiyle bağımsızlığını ilan etmiş olan Kuzey Makedonya bölgenin en önemli ve güçlü ülkelerinden biridir. Aynı zamanda stratejik konumu ile birlikte günümüzde öne çıktığını söylemek mümkün. Diğer yandan Türkiye ile yine pek çok açılan iyi ilişkilere sahip olan ülkelerden biri olduğunu ifade etmek gerekir.

+389 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

90'lı yıllarda bağımsızlığını ilan etmiş bir ülke olarak bilinen Kuzey Makedonya için, sabit alan kodu 389 olarak ifade edilmektedir. Bu konuda kuzeyi Makedonya'ya ulaşım sağlamak ve sabit hatları aramak için +389 numarası giriş yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Daha sonra Kuzey Makedonya şehirlerine ait sabit numara ile birlikte sabit hat numarası giriş yapılmak suretiyle arama gerçekleşir. Böylece turizm veya ticaret ile beraber pek çok konuda karşılıklı bir telefon iletişimi sağlanabilir.

 

389 ALAN KODU İLE ARAMA HANGİ ÜLKEDEN GELMİŞTİR?

389 alan kodu ile bir arama gelmiş ise bunun Kuzey Makedonya ülkesinden geldiği anlaşılır. Bu kapsamda her ülkenin kendine özgü bir alan kodu bulunur. Böyle durumlarda ekranda eğer +389 numarası görünmüş ise bunun Kuzey Makedonya'ya ait olduğu anlaşılabilir ve isteğe bağlı telefon açılabilir.

Yani bu şekilde telefonu açmadan hemen bunun hangi ülkeden geldiğini anlamak mümkün. Bu durum Türkiye sınırları içerisinde ya da dünyanın neresinde olursa olsun geçerli olarak öne çıkar. Her konuda Türkiye ile iyi ilişkileri bulunan önemli ülkelerden biridir.