Pratik Bilgiler 46/2-C Trafik kazası nedir? 46/2-C cezası ne kadar, kaç TL?

46/2-C Trafik kazası nedir? 46/2-C cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
46/2-C Trafik kazası nedir? 46/2-C cezası ne kadar, kaç TL?

46/2-C trafik kazası, trafikte şerit değiştirme ile ilgili olan kuralları ifade etmektedir. Sürücünün kuralı ihlal etmesi ise aksine bir işaret olmaması durumunda trafiği tehlikeye düşürecek şekilde veya aksatacak şekilde şerit değiştirmemesi gerektiği anlamına gelmektedir. Araçların şerit değiştirirken herhangi aksi bir durum olmaması halinde yan şeritten geçen araçlara yol vermesi gerekmektedir. İşte, 46/2-C trafik kazası hakkında merak edilen tüm detaylar.

46/2-C trafik kazasının şerit değiştirmeyle ilgili bir kural ihlali olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Araç kullanıcılarının aksi bir durum olmaması halinde yan şeritten geçen araçlara yol vermesi gerekmektedir. Trafik kurallarına göre ise aracın önüne çıkılması ve aracın yolunun kesilmesi için şerit değiştirilmesi kesinlikle yasaktır.

Haberin Devamı

 

 46/2-C TRAFİK KAZASI NEDİR?

 Karayolları trafik kanununa göre sürücülerin hem yolcuların hem de yayaların can güvenliğini tehlikeye atması durumunda karşılaşacağı çeşitli yaptırımlar bulunmaktadır. Oluşabilecek kural ihlallerine karşı ise araç sahibinin ceza alacağı ifade edilebilir.

 46/2- C trafik cezasına göre trafikte bulunan araçların ve diğer sürücülerin tehlikeye sokulmaması için alınması gereken önlemleri kapsadığını söylemek mümkün olmaktadır. Trafik kurallarının ihlal edilmesi halinde ise kuralları ihlal eden sürücüye ceza uygulandığını söylemek mümkündür.

46/2- C kodunun trafikte şerit değiştirme kurallarıyla ilgili bir madde olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Trafik cezası maddesinin aksine bir işaret bulunmadığı durumlarda trafiğin akışını aksatacak bir şekilde şerit değiştirilmemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Sürücülerin mal ve can güvenliklerinin tehlikeye atılmaması için kurallara uygun davranılması gerekmektedir. Araç sürücüleri tarafından kuralların ihlal edilmesi durumunda hem idari para cezası hem de ehliyet puanında düşme meydana gelmektedir.

 

46/2-C CEZASI NE KADAR, KAÇ TL?

46/2-C trafik koduna göre şerit değiştirme kurallarına uygun şekilde davranılmaması halinde sürücülere bir para cezası kesilmektedir. Her aracın herhangi bir nedene bağlı olarak şerit değiştirmesi halinde uyması gereken kurallar bulunmaktadır. Trafikte şerit değiştirme kurallarına uymayan kişiler için ise ceza puanı 20 olarak belirlenmiştir.

Uygulanacak olan trafik cezası kameralar aracılığıyla veya trafik polisi aracılığıyla yapılabilmektedir. Aracın durdurulmadan ceza kesilebilmesinin mümkün olduğu da ifade edilebilir. Aynı zamanda ehliyete eklenen ceza puanı dışında sürücülere idari para cezası da kesilmektedir.

46/2-C koduyla uygulanmakta olan şerit değiştirme ihlali cezasının 2024 yılı için 1.506 TL olarak belirlendiğini söylemek mümkün olmaktadır. Cezanın 15 gün içerisinde yani erken ödenmesi halinde ise ceza tutarının 4te 1 oranında ise indirim uygulanacağını söylemek mümkündür. Bu durumda araç sahibinin ödemesi gereken ceza tutarının ise 1.129,50 TL olduğu ifade edilebilmektedir.

Haberin Devamı

  Araç kullanırken hem sürücüleri hem de diğer araçları tehlikeye sıkabilecek olan durumlardan birisi de şerit değiştirme sırasında kurallara uygun hareket edilmemesi olmamaktadır. Bu durumda sürücülere 46/2- C koduyla trafik cezalarının uygulanacağını söylemek mümkündür. Sürücülere hem para cezası hem de ehliyet puanı üzerinden ceza verilmektedir.