Pratik Bilgiler 49 Telefon kodu nerenin? +49 alan kodu hangi ülkenin?

49 Telefon kodu nerenin? +49 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
49 Telefon kodu nerenin? +49 alan kodu hangi ülkenin?

Türkiye üzerinden en çok kullanılan alan kodları içerisinde 49 gelmektedir. Bu alan kodu ile beraber gerekli sabit numara yazılmak suretiyle ilgili ülkeye erişim gerçekleşir. 49 telefon kodu nerenin? +49 alan kodu hangi ülkenin? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bütün farklı kıtalarda yer alan tüm ülkeler için coğrafi konumuna uygun olarak bir alan kodu belirlenmiştir. Bu alan kodu bağımsız ülkeler için sabit olarak devamlı şekilde iletişim sağlama imkanı verir. Bunlardan biri olarak 49 alan kodu özellikle Türkiye üzerinden en çok değerlendirilen alan kodudur.

Haberin Devamı

49 TELEFON KODU NERENİN?

49 telefon kodu Almanya ülkesine aittir. Özellikle Türkiye üzerinden gurbetçi olarak en çok Almanya'ya gidiş yapılmıştır. Milyonlarca insanın yaşamış olduğu Almanya uzun yıllardır Türklere misafirlik ediyor. Bu sebepten dolayı pek çok kişi akrabalarını aramak amaçlı 49 telefon kodu üzerinden iletişim sağlamaktadır.

 Aynı şekilde karşı taraftan gelen arama ile beraber 49 numarası doğrultusunda Almanya üzerinden arama yapıldığı öne çıkar. Diğer yandan Almanya ile Türkiye arasında gerçekleşen iyi ilişkiler neticesinde, devamlı bir alışveriş yapıldığını da söylemek mümkündür.

+49 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

 Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olarak öne çıkan Almanya 49 alan koduna sahiptir. Daha doğrusu telefon üzerinde +49 şeklinde görünür. Bu durum hem aramalar için hem de mesajlaşma ve benzeri platformlar doğrultusunda öne çıkar.

Haberin Devamı

Yani Almanya'daki herhangi bir şehre ulaşım sağlamak için öncelikle 49 alan kodunu girmek gerekmektedir. Hemen arkasından Almanya'daki şehre ait sabit kod ile birlikte yine sabit telefon numarası girişi yapılır. Bu şekilde yapılan arama ile beraber bütün farklı şehirler üzerinden Almanya'ya iletişimi gerçekleşir.

 49 ALAN KODU İLE GELEN TELEFON NUMARASI HANGİ ÜLKEYE AİTTİR?

 Telefonların dijital ekranında 49 numarası görüldüğü vakit bunun Almanya'dan geldiğini söylemek gerekir. Çünkü coğrafi konumu kapsamında Almanya için sabit olarak 49 numarası atanmıştır. Avrupa'nın ekonomik ve birçok açıdan en büyük ülkesi olarak öne çıkan Almanya, aynı zamanda Türk gurbetçisine ev sahipliği yapmaktadır. Böylece milyonlarca Türk Almanya ile Türkiye arasında bir iletişim doğrultusunda 49 sabit numarasını kullanır.