Pratik Bilgiler 44 Telefon kodu nerenin? +44 alan kodu hangi ülkenin?

44 Telefon kodu nerenin? +44 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
44 Telefon kodu nerenin? +44 alan kodu hangi ülkenin?

Avrupa'nın en önemli ülkelerinin başında gelen İngiltere aynı zamanda 44 sabit telefon koduna sahiptir. Böylece İngiltere'ye sabit hatlar üzerinden bu şekilde güvenli biçimde erişim sağlanabilir. 44 telefon kodu nerenin? +44 alan kodu hangi ülkenin? İşte, merak edilen tüm ayrıntılar.

Dünyada bağımsız olan bütün farklı ülkeler için atanmış bir alan kodu bulunmaktadır. Genel çerçevede bu alan kodları ülkeler adına onların coğrafi konumuna bağlı olarak ele alınır. Bu konum kapsamında 44 ise İngiltere'ye verilmiş olan bir alan kodu olarak ön plana çıkar.

Haberin Devamı

44 TELEFON KODU NERENİN?

Avrupa'ya bağlı olarak öne çıkan İngiltere bölgenin en güçlü ülkelerinden biridir. Hatta dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olduğunu söylemek mümkündü. Hem ekonomik hem de turizm ve ticari noktada öne çıkan ülke, 44 telefon koduna sahiptir.

Coğrafi konumu itibariyle 44 numarası kullanılarak İngiltere'nin bütün farklı şehirlerine erişim şansı elde edilebilir. Özellikle Türkiye üzerinden birçok defa ulaşım sağlanan bir ülke olduğunu söylemek mümkündür.

+44 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

Söz konusu ülkeler olduğu zaman alan kodları üzerinden sabit hatları erişim gerçekleşme noktasında önemli yer taşımaktadır. Zira başta kurumlar ve kuruluşlar olmak üzere bireysel olarak da değişik amaçları altında sabit hatlara ulaşım gerçekleşir. Örneğin otel rezervasyonu ve benzeri gibi birçok durum için arama yapılmaktadır.

Haberin Devamı

 Bu doğrultuda İngiltere'ye ulaşım sağlayabilmek için ise 44 numarası kullanılır. Daha genel çerçevede yapılan arama için öncelikle +44 girişi gerçekleşir ve hemen arkasından gerekli şehir üzerinden sabit numara eklenir.

 

44 ALAN KODU İLE GELEN TELEFON HANGİ ÜLKEYE AİTTİR?

 Coğrafi konuma bağlı olarak gerçekleştirilen sıralama ile birlikte İngiltere'ye 44 alan kodu düşmektedir. O yüzden bir alan kodu üzerinden telefon geldiği zaman ve bu 44 numara ise o zaman İngiltere'den arandığı anlaşılır.

 Aynı şekilde İngiltere'yi aramak istendiğinde yine telefonun başına 44 numarası yazılmaktadır. Bu sabit alan kodu doğrudan İngiltere sınırları içerisine ulaşım imkanı verir. Böylece İngiltere'nin bütün farklı şehirleri, köy ve kasabaları ile pek çok noktası adına sabit hatlara ulaşım sağlanır.