Pratik Bilgiler 61/1-B trafik kazası nedir? 61/1-B cezası ne kadar, kaç TL?

61/1-B trafik kazası nedir? 61/1-B cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
61/1-B trafik kazası nedir? 61/1-B cezası ne kadar, kaç TL?

Trafik cezaları farklı kodlarla ifade edilmektedir. 61/1-B kusur oranı ise trafik kazasında sol şeritte park etmek manasına gelmektedir. Park etme yasağına uymayan kişiler için uygulanmakta olan bir trafik cezası olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. İşte, 61/1-B trafik kazası hakkında merak edilen tüm detaylar.

Trafik kuralları toplumun yararını gözetmek amacıyla koyulmakta olan kurallar olarak bilinmektedir. Trafik kurallarına uymayan kişilerin ise trafik cezaları ile cezalandırıldığını söylemek mümkün olmaktadır. 61/1-B de uygulanmakta olan trafik cezaları arasında yer almaktadır. Trafik cezası, sürücülerin taşıt yolu üzerinde park etmelerinin yasak olduğu yerlere park etmeleri durumunda uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

61/1-B TRAFİK CEZASI NEDİR?

 61/1-B trafik cezasının taşıt tolu üzerinde sürücülerin park etmemesi gereken ve park etmelerinin yasak olduğu yerlere park etmeleri halinde uygulanacak olan cezadır. Sürücülerin park etmelerinin yasak olduğu yerler trafik işaretleriyle belirtilmektedir. Park yasağının belirtildiği yerlere park edilmesi durumunda ise 61/1-B trafik cezasının uygulandığını söylemek mümkün olmaktadır.

Trafikte belirlenen kurallara uyulmaması durumunda belirli yaptırımların söz konusu olduğunun da bilinmesi gerekmektedir. Trafik içerisinde oldukça dikkat edilmesi gereken kurallardan birisi de park etme kuralları olmaktadır. Araçların nereye ve nasıl park edeceği trafik işaretleriyle belirlenmektedir.

Haberin Devamı

Bazı bölgelere park edilmesi trafik akışını bozacağı için belirli bölgelere park edilmesi yasaklanmıştır. Trafik kuralları içerisinde 61. madde de park etme yasaklarıyla ilgili kuralları ve cezaları içermektedir. Bu kuralı ihlal eden kişilerin ise 436 TL olarak belirlenen trafik cezasını ödemesi gerekmektedir.

 

61/1-B CEZASI NE KADAR, KAÇ TL?

Taşıt yolu üzerinde sürücülerin park etmesinin yasak olduğu yerler trafik işaretleriyle belirtilmektedir. İşaretlerle park edilmenin yasak olduğu yerlere sürücülerin park etmesi durumunda bu kurala uymayan kişilere 61/1-B trafik cezası uygulanmaktadır. 61/1-B trafik cezası ise 690 TL olarak belirlenmiştir. Belirlenen trafik cezasının erken ödenmesi durumunda ise %25 oranında indirim uygulandığını ve 517,50 TL olarak ödendiğini söylemek mümkün olmaktadır.

61/1-B trafik cezasına uymayan kişilere trafik cezası uygulanmaktadır. Kişilerin bu trafik cezasını alması durumunda ise sürücü belgelerine de 10 ceza puanı olarak işlendiğini söylemek mümkün olmaktadır. Cezanın ödenmesi durumunda ise sürücü belgesine eklenen bu ceza puanı silinmemektedir. Özellikle yaşanacak olan trafik akışındaki bozulmaların engellenmesi için trafik kurallarına uyulması oldukça önemlidir.

 

61/1-B TRAFİK CEZASI KİMLERE UYGULANIR?

Trafik cezaları çeşitlerine göre farklı numaralarla isimlendirilmektedir. 61/1-B trafik cezası da park edilmemesi gereken bölgelere park yapılması halinde kesilmekte olan bir cezadır. Park edilmemesi gereken yerlerde levhalar bulunmaktadır. Bu yerlere park yapılması halinde ise kural ihlaline göre 61/1-B cezası uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

Trafik kurallarında 61. madde park ihlalleri ile ilgili bir ceza olarak bilinmektedir. Özellikle taşıt yolunda bulunan ve park etmenin yasak olduğu bölgelere araçlarını park eden sürücülerin hepsi bu cezaya tabi olmaktadır. Trafik akışının engellenmemesi için trafik kurallarına uyulması gerekmektedir.