Pratik Bilgiler 61/1-A Trafik kazası nedir? 61/1-A cezası ne kadar, kaç TL?

61/1-A Trafik kazası nedir? 61/1-A cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
61/1-A Trafik kazası nedir? 61/1-A cezası ne kadar, kaç TL?

61/1-A trafik kazası durumları günlük hayatta sıkça karşılaşılan durumlardan biridir. Pek çok kişi bu sorun nedeniyle ceza almaktadır. 61/1-A trafik cezası genel olarak hatalı park yeri olarak gösterilmektedir. Bir yere aracın park edilmesi ya da yasak olan bir yere park durumlarında ihlal söz konusudur. Bu nedenle 61/1-A trafik cezası verilmektedir. Aynı sebeple bu durum çeşitli kazalara da yol açabilmektedir. Sürücülerin park koşullarına dikkat etmesi gerekmektedir. 61/1-A trafik kazası nedir, 61/1-A trafik kazası cezası ne kadar, kaç TL sizler için derledik.

 61/1-A trafik cezası son dönemde en popüler olan konulardan biridir. Hatalı ve yanlış park yeri durumlarında 61/1-A trafik cezası uygulanmaktadır. Özellikle sürücülerin araçlarını park edilmesi gerekilen yerlere koyması önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

Aksi durumda farklı trafik kazaları ve sorunlar yaşanabilmektedir. Hatalı park cezası yerine geçen 61/1-A trafik cezası para cezası halinde uygulanmaktadır. Bu durumda sürücüye para cezası verilmektedir. Bu cezasının erken ödenmesi takdirde %25 oranında indirim de yapılmaktadır. Geç ödenmesi durumda faiz işler.

 61/1-A TRAFİK KAZASI NEDİR?

 61/1-A trafik kazası sebeplerinden biri hatalı park etmedir. Bu sorun günlük hayatta özellikle diğer sürücülerin karşılaştıkları durumlardan biridir. Hatalı park etme sonucunda hem diğer araçlar hem de yayalar sıkıntı yaşayabilmektedir. Doğru ve uygun görülen yerlerde aracın park edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde 61/1-A trafik cezası uygulamaya geçmektedir.

Haberin Devamı

Taşıt yolu üzerinde park etmek bu ceza türlerinden biridir. Aynı zamanda geçiş yolları ya da yaya yolu üzerine yapılan parklar da hatalı park olarak kayda geçer. Herhangi bir park çıkışının önüne park etmek 61/1-A trafik cezası ile sonuçlanmaktadır. Kişiler araç üzerinden puan kaybı da yaşamaktadır. Kamu hizmetleri yapan taşımacılık alanlarına park edilmesi halinde 61/1-A trafik kuralları uygulanmaktadır.

61/1-A TRAFİK KAZASI CEZASI NE KADAR?

Hatalı park olarak bilinen 61/1-A trafik cezası aracın yanlış yere park etmesi sonucunda verilmektedir. Bazı kısa kodlar bulunmaktadır. Bu kodlar hangi bölgelere ve yerlere park yapılmanın yasak olduğunu belirtmektedir. Bu kurallara uymayan ya da kuralları ihlal eden kişiler için 61/1-A trafik cezası uygulanmaktadır.

61/1-A trafik günümüzde 436 TL olarak verilmektedir. Para cezası ya da araç puanının 10 puan düşürülmesi cezası olarak kayıt altına alınmaktadır. Engelli bölgelere park edilen araçlar ise 873 TL ceza ödemesi yapmaktadır.

 

61/1-A TRAFİK KAZASI CEZASI KAÇ TL?

 Yanlış yere park etmek, trafiği kapatmak ya da yaya geçişini engelleyecek pozisyonda aracı bırakmak 61/1-A trafik cezasının işleme alınmasına neden olmaktadır. Bu ceza 2023 yılı içerisinde 436 TL olarak belirlenmiştir. Fakat engelli olarak işaretlenen bir yere park edilmesinin cezası 873 TL'dir. Erken ödeme halinde araç sahibine %25 indirim uygulanmaktadır. Ödeme tarihinin geçmesi durumunda bu ceza kendi oranı üzerinde faizle tabii tutulur.

Haberin Devamı