Pratik Bilgiler 61/1-G Trafik kazası nedir? 61/1-G cezası ne kadar, kaç TL?

61/1-G Trafik kazası nedir? 61/1-G cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
61/1-G Trafik kazası nedir? 61/1-G cezası ne kadar, kaç TL?

61/1-G trafik kazası, ikinci sırada park etmek anlamına gelmekte olan bir trafik kodu olarak bilinmektedir. Yapılan ihlal sonucunda Karayolları Trafik Kanununun 61. maddesi kapsamında değerlendirilmektedir. Trafik kurallarına göre 61. maddeye göre park hatalarını ifade etmektedir. İşte, 61/1-G trafik kazası hakkında merak edilen tüm detaylar.

61/1-G trafik kazası, 61. maddenin kapsadığı özel bir durumu ifade etmek için kullanılmaktadır. Kara yolları trafiğinde düzenin ve disiplinin sağlanabilmesi için çeşitli trafik kurallarının belirlendiğinin söylenmesi mümkün olmaktadır. Trafikte sık yapılan hatalar arasında 61/1-G trafik koduyla uygulanan cezalar yer almaktadır.

Haberin Devamı

61/1-G TRAFİK KAZASI NEDİR?

Belirlenen trafik kurallarına uyulmaması durumunda trafik cezaları uygulanmaktadır. Sürücülerin en fazla karşılaştığı trafik cezalarından birisi de 61/1-G koduyla belirlenen trafik cezaları olarak bilinmektedir. Trafik cezalarının ise Karayolları Trafik Kanunu ile belirlendiğini söylemek mümkün olmaktadır.

61/1-G kodlu trafik cezasının 61 numaralı maddenin kapsadığı özel durumları ifade ettiği bilinmektedir. 61/1-G trafik cezası kodunun trafik kurallarına uygun park etmiş diğer araçların çıkmasına engel olacak şekilde park etmesi durumunda verilen ceza olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır.

Sürücünün aracını park etmesi durumunda 61/1-G trafik cezası koduyla ceza alınabileceği durumlar oluşabilmektedir. Kişinin aracını park etmesi halinde diğer araçların park yerinden çıkmasına engel olunması durumunda 61/1-G trafik cezasının uygulanacağı bilinmektedir.

Haberin Devamı

Maddenin ihlal edilmesi durumunda ise park yerinden çıkmasına engel olunan araçların diğer araçların trafik kurallarına uygun şekilde park etmiş olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

61/1-G CEZASI NE KADAR, KAÇ TL?

61/1-G cezasının trafikte park kurallarının ihlal edilmesi durumunda kesilen bir ceza olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Trafikte park yerinde uygun park edilmiş olan diğer araçların çıkmasına engel olacak şekilde park yapılması durumunda sürücülere idari ceza kesilmektedir.

Eğer aracınızı park etmeniz halinde araçların park yerinden çıkması engellenirse 61/1-G koduyla ceza alacağınızın söylenmesi mümkün olmaktadır. Trafikte sadece araç kullanırken değil aynı zamanda da park etme sırasında da kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafikte uygun şekilde park eden araçların çıkmasını önleyecek şekilde park yapılması halinde sürücülere 61/1-G trafik koduyla ceza verileceğinin söylenmesi mümkün olmaktadır. Bu trafik cezasının park halinde bulunan aracınızın plakasına kesilmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Böyle bir durumla karşılaşmanız durumunda da aracınızın plakasına kesilecek olan cezadan araç sahibinin sorumlu tutulduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Trafik cezası plakaya kesilebileceği gibi aynı zamanda direkt olarak sürücüye de kesilebilmektedir.

Haberin Devamı

Trafik polisi aracınızı bu şekilde kural ihlali yaparak park ettiğinizi görerek size ceza keserse hem ehliyet puanınız düşer hem de para cezası alırsınız. Eskiden böyle bir durum oluşması durumunda hem sürücü için hem de araç sahibi için ceza kesilebilmekteydi. Ancak şuan yapılan değişiklikle birlikte sadece sürücüye ceza kesilmektedir.

2024 yılı için 61/1-G trafik trafik cezası 690 TL, 15 gün içinde ödendiğinde ise yüzde 25 indirimli olarak 517,50 TL olarak ödenecektir.