Pratik Bilgiler 6 harfli kelimeler nelerdir? En sık kullanılan 6 harfli sözcükler...

6 harfli kelimeler nelerdir? En sık kullanılan 6 harfli sözcükler...

Paylaş
6 harfli kelimeler nelerdir? En sık kullanılan 6 harfli sözcükler...

6 harfli kelimeler, günlük yaşamda oldukça sık kullanılan sözcüklerdir. Çünkü 6 harfli sözcüklerin sayısı yüksektir. Bu kadar çok sözcük olması, gündelik hayatta kullanım ihtimalini artırır. Kelime sayısının fazla olması bütün 6 harfli kelimelerin yaygın kullanıldığı anlamına gelir. 6 harfli kelimelerin en yaygın kullanılanlarını Posta.com.tr okuları için derledik.

6 harfli kelimeler, bazen karşımıza soru niteliğinde de çıkar. Daha çok bulmacalarda, sözcük avı, çengel tarzında 6 harfli sözcükler sorulur. Bilgi yarışmalarında da verilen ipuçları ile 6 harfli sözcüklerin bulunması istenir.

Haberin Devamı

6 HARFLİ KELİMELER NELERDİR?

6 harfli kelimeler, 6 bini geçkin sayıya sahiptir. Bu yüzden hepsini öğrenmek mümkün olmayabilir. Bu kelimeler içerisinde bazıları şöyledir;

Amatör, Antika, Adliye, Bakkal, Balkon, Beceri, Cazibe, Coşkun, Çakmak, Çeviri, Demlik, Defter, Devlet, Emekli, Elveda, Fiziki, Formül, Fosfor, Galeri, Galeta, Gömlek, Hayvan, Haylaz, Hırsız, İbadet, İkilem, İlişki, Izgara, Jakuzi, Kanepe, Kangal, Karpuz, Kısmet, Lastik, Medeni, Makbuz, Mangal, Naylon, Nafaka, Okumak, Otoyol, Öpücük, Özenti, Pastel, Pancar, Parola, Rafine, Saygın, Seçmen, Sinyal, Şefkat, Tabaka, Teşhir, Tırnak, Turizm, Terlik, Ulusal, Üzüntü, Vesile, Vernik, Yıldız, Yüksük, Yorgan, Zabıta, Zanaat.

EN SIK KULLANILAN 6 HARFLİ SÖZCÜKLER

Haberin Devamı

EN SIK KULLANILAN 6 HARFLİ SÖZCÜKLER ŞU ŞEKİLDEDİR;

Abdest, Ahiret, Akıllı, Balayı, Bakiye, Bitter, Cüzdan, Cömert, Çeyrek, Çember, Çıplak, Dakika, Dalgıç, Defolu, Dikkat, Eczacı, Emanet, Erişte, Filtre, Fincan, Finans, Gofret, Gözlük, Güncel, Haksız, Hamile, Hangar, İçecek, İnşaat, İyilik, Ilıman, Jeolog, Kafein, Kaktüs, Kamyon, Kirpik, Kraker, Laktoz, Lateks, Meclis, Merkez, Migren, Nefret, Numune, Oklava, Otogar, Özveri, Önemli, Piyasa, Peynir, Protez, Parfüm, Rustik, Rüzgar, Saniye, Sağdıç, Sağlam, Şamdan, Tablet, Toptan, Tropik, Tabiat, Termal, Ulaşım, Ülkücü, Üretim, Vadeli, Vizyon, Yaprak, Yazlık, Yüklük, Zahmet, Zincir, Zeybek.