Pratik Bilgiler 7 harfli kelimeler nelerdir?

7 harfli kelimeler nelerdir?

Paylaş
7 harfli kelimeler nelerdir?

7 harfli kelimeler, farklı yerlerde farklı şekillerde karşımıza çıkabilir. En yaygın görülmesi ise kesinlikle bulmaca ve bilgi yarışmalarıdır. Ayrıca okuma yazma öğrenen miniklerde kelimeleri harf sayısına göre gruplandırarak daha kolay öğrenebilir. Sizler için 7 harfli sözcükler nelerdir? En sık hangileri kullanılır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

7 harfli kelimelerin sayısı oldukça fazladır. Bu kelimeler içinde herkesin bildiği kelimeler olduğu gibi bilinmeyen birçok sözcükte yer alır. Kayıtlara geçmiş olan 7 harfli kelime sayısı 7897 adettir. Bu kelimelerin günlük hayatta kullanılanı daha azdır. 

Haberin Devamı

7 HARFLİ KELİMELER NELERDİR?

Sizler için 7 harfli kelimelerden bazılarını alfabetik sıraya göre şu şekilde sıraladık;

Adaptör, Akademi, Başvuru, Besleme, Cezerye, Cızırtı, Çadırcı, Çalıntı, Dayanma, Defaten, Emniyet, Eminönü, Felsefe, Gezegen, Gıyaben, Hasetçi, Halkevi, İstisna, İzdivaç, İzmarit, Islahat, Isparta, Jüpiter, Jeoloji, Kaburga, Kaçakçı, Kanguru, Kadınsı, Karizma, Langırt, Lökosit, Madalya, Maruzat, Muallim, Namuslu, Nezaket, Organik, Olaysız, Ödeşmek, Öksürme, Paraşüt, Paravan, Parazit, Radikal, Rafadan, Seccade, Sivilce, Sömürge, Şaibeli, Şaheser, Taharet, Takıntı, Teminat, Ucuzluk, Unutmak, Üflemek, Ürperti, Vezneci, Vilayet, Viyadük, Yabancı, Yadigar, Yargıcı, Zararlı, Ziyaret.

Haberin Devamı

EN SIK KULLANILAN 7 HARFLİ SÖZCÜKLER

7 harfli sözcükler arasında en sık kullanılanları şu şekildedir;

Alerjik, Alkolik, Arınmak, Boşanma, Bilmece, Börülce, Ciğerci, Camekan, Cezaevi, Çelişki, Çeşnici, Demleme, Denizci, Diriliş, Eğitmen, Egzotik, Emlakçı, Felaket, Fabrika, Genelge, Gırtlak, Haziran, Hipotez, İtfaiye, İntikam, Ispanak, Izdırap, Israrcı, Japonca, Jelatin, Kadrolu, Kafadar, Kanarya, Kariyer, Kamuoyu, Kamelya, Lanetli, Lavanta, Medikal, Medrese, Meziyet, Nakliye, Nikahlı, Nöbetçi, Obezite, Okyanus, Oyuncak, Özvatan, Öncülük, Palyaço, Palmiye, Payetli, Refleks, Rivayet, Rütbeli, Sanatçı, Santral, Selamet, Senaryo, Şehirli, Şövalye, Şüpheli, Taahhüt, Tabanca, Telefon, Uyanmak, Uzunluk, Uslanma, Üçkağıt, Ücretli, Üroloji, Vasiyet, Vanilya, Veraset, Yağışlı, Yatırım, Yapımcı, Yemekli, Zehirli, Ziyafet, Zooloji.