Pratik Bilgiler 852 Telefon kodu nerenin? +852 Alan kodu hangi ülkenin?

852 Telefon kodu nerenin? +852 Alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
852 Telefon kodu nerenin? +852 Alan kodu hangi ülkenin?

Dünya çapındaki bütün farklı ülkeler için tanımlanmış olan telefon kodları bulunur. Bu kodlar içerisinde ise Asya'ya ulaşım noktasında 852 alan kodu öne çıkmaktadır. 852 telefon kodu nerenin? +852 alan kodu hangi ülkenin? 852 alan kodu hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Özel idari bölge olarak öne çıkan Hong Kong için 852 alan kodu tanımlanmıştır. Böylece bu kod ile birlikte ülkeye ulaşım sağlanabilir ve sabit hatları üzerinden arama gerçekleştirilebilir. Aynı şekilde bu alan kodu ile beraber gelen bir arama olduğunda Hong Kong ülkesine ait olduğu anlaşılabilir.

Haberin Devamı

 

852 TELEFON KODU NERENİN?

 Hong Kong aynı zamanda Çin Halk Cumhuriyeti İdari bölge merkezi olarak da ifade edilmektedir. Ancak aynı zamanda kendi bağımsızlığına sahip olan bir ülke olarak da öne çıkar. Bu doğrultuda o yüzden Hong Kong ülke sınırları konusunda alan kodu bulunmaktadır. Bu alan kodu ise 852 şeklinde öne çıkar. Herhangi bir sebepten veya bir amaçtan dolayı Hong Kong ülkesine ulaşım sağlamak için, telefon numarası olarak başına 852 yazılır.

+852 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

Genelde 800'ü numaralar söz konusu olduğu zaman birçok kişi açmakta tedirgin olur. Ancak bu numara 852 olduğu zaman bunun Hong Kong ülkesine ait olduğunu söylemek mümkün. Yani dünya çapında ve uluslararası düzeyde Hong Kong'a bağlanmış ve tanımlanmış olan bir telefon kodudur.

Haberin Devamı

Hong Kong üzerinden herhangi bir yeri telefonla ulaşım sağlamak için numaranın başına +852 yazılması gerekir. Böylece turistik veya ticari ile beraber birçok amaç altında Hong Kong’un bütün farklı bölgelerine güvenli şekilde erişim gerçekleşebilir.

 

852 NUMARASI ÜZERİNDEN GELEN TELEFON HANGİ ÜLKEYE AİTTİR?

Çin Halk Cumhuriyeti'nin özel idari bölgesi olarak ifade edilebilecek olan Hong Kong, aynı zamanda bağımsız bir ülke olarak tanımlanır. Bu doğrultuda Hong Kong'a erişim sağlamak için telefon numarası kapsamında 852 numarası kullanılmaktadır.

Bununla beraber 852 numarası telefonlarda görüldüğü vakit bunun Hong Kong üzerinden bir arama olduğu anlaşılmaktadır. Böylece güvenli şekilde telefonu açabilir ve Hong Kong üzerinden karşılıklı bir iletişim kurma şansı elde edilebilir.