Pratik Bilgiler 86 telefon kodu nerenin? +86 Alan kodu hangi ülkenin?

86 telefon kodu nerenin? +86 Alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
86 telefon kodu nerenin? +86 Alan kodu hangi ülkenin?

Alan kodlarının birçok yerde denk geldiği bilinmektedir. Özellikle arama alan kişiler bunun nereden geldiği hakkında merak sahibi olurlar. Hem şehirler için hem de ülkeler için merakın olduğunu söylemekte fayda vardır. Sizin için, 86 telefon kodu nerenin? +86 alan kodu hangi ülkenin? İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

Şehirler için geçerli olan alan kodlarının ülkeler içinde önemli bir unsur olduğu görülür. Yani her ülke kendine özgü bir alan kodu almaktadır. Ülkemizde olduğu gibi tüm dünya ülkelerinde oraya özgü bir alan kodundan söz etmek mümkündür. Bunun yanında 86 telefon kodunun bu kapsamda oldukça önemli olduğunu görebiliriz. Kodun sahip olduğu ülke ise Çin'dir.

Haberin Devamı

 

86 TELEFON KODU NERENİN?

86 telefon kodunun yer aldığı ülke oldukça popülerdir. Çünkü bu ülkenin ismi Çin olarak bilinir. Birçok kişinin 86 telefon koduyla bir çağrı alması mümkündür. Özellikle 86 telefon kodunu gören herkesin meraklı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu telefon kodunun nereden geldiğini bilmek isteyen birçok kişi olduğu görülmektedir. Buna göre telefon kodu 86 olan ülke Çin şeklinde akıllarda yer alır.

Dünyanın en kalabalık yerlerinden olan Çin için birçok özellikten bahsedilebilir. Bunlardan en önemlisi ise buranın alan kodunun 86 olmasıdır. Alan kodunun görevi son derece önemlidir. Aksi halde sabit hattan arama yapma şansı ortadan kalkar. Bundan dolayı alan kodlarını bilmek mantıklı olacaktır. Çin için gerekli olan alan kodunun 86 olarak bilinmesi gerekir.

Haberin Devamı

 

+86 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

 +86 şeklinde başlayan alan kodunun sahibi Asya ülkelerinden birisidir. Bu ülkenin adını bilmeyen ise yoktur. Çünkü +86 şeklinde başlayan ülkenin Çin olduğu görülür. Çin ülkesinden yapılan aramalarda en başta +86'yı görmek mümkündür. Zaten buna göre de arama yapılan ülkenin Çin olduğunu anlayabiliriz.

 Alan kodu +86 olan ülkeyi merak eden kişilerin varlığı her zaman olacaktır. Zaten çoğu alan kodu ancak arama alındığı zaman akıllara gelir. Bundan dolayı şehirlerin alan kodları çoğunlukla akıllarda kalsa da ülke alan kodlarından durum aynı olmayabilir. Bunun yanında +86 alan kodu Çin'e ait olduğu için son derece popülerdir.