Pratik Bilgiler 63 telefon kodu nerenin? +63 Alan kodu hangi ülkenin?

63 telefon kodu nerenin? +63 Alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
63 telefon kodu nerenin? +63 Alan kodu hangi ülkenin?

Alan kodlarının şehirler ve ülkeler için son derece önem arz ettiği bilinir. Buna göre alan kodunun belirli bir düzende ilerlediği görülmektedir. Bu alan kodlarından biriside 63 şeklinde karşımıza çıkar. Sizin için, 63 telefon kodu nerenin? +63 alan kodu hangi ülkenin? İşte, tüm merak edilenleri ayrıntıları ile derledik.

63 telefon kodunun birçok yerde geçtiği bilinir. Özellikle arama alan kişiler bu kodun nereye ait olduğunu sıkça merak ederler. Buna göre 63 alan kodunun kullanıldığı yer Filipinler ülkesidir. Bu ülkede alan kodunun geçerli hali 63 şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca 63 alan kodunun sadece Filipinler ülkesinde yer aldığını söylemek yanlış olmaz. Zaten alan kodları her yer için ayrı ayrı verilir ve karmaşa yaşanmasını önüne geçilmiş olur.

Haberin Devamı

63 TELEFON KODU NERENİN?

63 telefon koduyla başlayan numaraların ait olduğu ülke Filipinler şeklinde karşımıza çıkar. Bu ülke alan kodu olarak 63'ü kullanır ve telefon numarası buradan devam eder. Zaten alan kodları her zaman için telefon numarasının ön kısmında yer almaktadır. Bundan dolayı alan kodu ve ülke hakkında bilgi sahibi olmak için en başa bakmakta yarar vardır. Buradan hareket ederek ülkeye ulaşma şansı son derece kolaydır.

Alan kodları sabit hat numaraları için işe yarayan rakam grubu olarak bilinir. Bundan dolayı alan kodu olmadan sabit hat numarası aranmaz. Tabi karşı tarafa bir çağrı yapıldığında ise bunun hangi ülke veya şehir olduğu kolaylıkla bulunur. Bunun yanında alan kodlarının resmi olarak geçerlilikleri vardır. Doğal olarak alan kodları değişmez bir özelliktedir.

Haberin Devamı

 

 

+63 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

Alan kodları içerisinde 63 rakamını zaman zaman görmek mümkündür. Bu alan kodunun +63 şeklinde geçtiğini görebiliriz. Bundan dolayı alınan bir çağrıda +63 görüldüğü an akıllara hemen Filipinler gelmektedir.

Özellikle bazı ülkelerden daha fazla çağrı alındığı için buraların kodu akıllarda kalır. Filipinler ise az arama gelen yerlerdendir. Bunun için +63 alan kodunu bilmek yararlı olabilir.

Alan kodu olarak 63'ün ait olduğu ülke olarak Filipinler karşımıza çıkar. Bu ülkede sabit hat numaraları her zaman +63 alan koduyla başlamaktadır.