Pratik Bilgiler 9 taş nasıl oynanır? 9 taş oyununun kuralları nelerdir?

9 taş nasıl oynanır? 9 taş oyununun kuralları nelerdir?

Paylaş
9 taş nasıl oynanır? 9 taş oyununun kuralları nelerdir?

9 taş zeka oyunlarından biridir ve oyunun tarihi eski Mısır dönemine kadar devam eder. Son dönemlerde de popüler olan 9 taş oyunu eğlencelidir. 9 taş oyunu 2kişi ile oynanır. 9 taş nasıl oynanır ve oyunun kuralları nelerdir sizler için derledik.

Zeka oyunları arasında olan 9 taş iki kişiyle oynanır. Oyuncular aynı renk taşları 3 tane olmak üzere yan yana getirmeye çalışırlar.

Haberin Devamı

 

9 TAŞ NASIL OYNANIR?

İki farklı renk taş ile oynanan 9 taş iki kişi ile oynanır ve kolay olduğu için 7'den 70'e herkes tarafından oynanabilir. 9 taş oyununun nasıl oynandığını bilmek ve oyunun birkaç kuralını öğrenmek gerekebilir. 9 taş oyunu üzerinde farklı şekillerle çizim yapılmış bir tahta ile oynanmaktadır.

Bu tahta iki kişinin taşları ile oynanır ve birinin taşı kırmızı diğerinin taşı siyah olur. Rakipler öncelikle taşlarını tahtanın üzerine dizerler ve oyunlarını da oynarlar. Bu noktada her oyuncu tahtanın üzerine taşlarını koymaya başlar ve her oyuncu sırayla taşlarını dizer.

3 tane aynı renkte taşı yan yana getirmeye çalışan oyuncular ayrıca rakiplerinin bunu yapmamaları için de hamleler yaparlar. Eğer 3 tane aynı renk taşı yan yana getirirseniz kazanırsınız. Bütün taşlar tahtaya yerleştirildikten sonra kaydırma yöntemi ile oyuna devam edilir. Yeniden yan yana 3 taş dizilir ve oyuna devam edilir.

Haberin Devamı

 9 TAŞ OYUN KURALLARI NELERDİR?

Zeka oyunu olarak kabul edilen 9 taş oyunu oldukça eğlencelidir. 9 taş oyununun kuralları bilerek oyunu hata yapmadan oynayabilir ve kazanma imkanına da sahip olabilirsiniz. 9 taş oyununun kuralları şu şekilde sıralanabilir:

Her oyuncu öncelik sırasına göre her defasında bir taşı tahtaya yerleştirmektedir.

Dışarıda kalan tüm taşlar tahtaya yerleştirilene kadar bu durum aynen devam eder.

Eğer yanında üç adet taş dizimi yapılmış olursa bu taşlar dokunulmaz taşlar olarak kabul edilir.

9 taş oyunundaki ilk amaç rakibin taşlarını 3 adet yan yana aynı renkte dizmek ve sonrasında da dışarı almaktır.

Bu kuralları bilerek 9 taşı aile içinde ya da arkadaş grubu ile eğlenceli vakit geçirmek için oynayabilirsiniz. Birçok stratejiyi içerisinde barındıran 9 taş 3 taşı yan yana dizmeye çalışarak oynanmaktadır.

 Ayrıca rakip oyuncunun da 3 taşı yan yana getirmemesi için hamleler yapmak gerekir. Eğer oyuncu hem kendi hamlelerini hem de rakibinin hamlelerini düşünerek hareket ederse oyunu daha rahat bir şekilde kazanır. Rakibin daha fazla taşı dışarda kalırsa oyunu kazanmak mümkündür.

Haberin Devamı